FAQ

Dit zijn de meest gestelde vragen over vloeren. Staat uw vraag hier niet bij? Aarzel niet en stel deze gerust via het contactformulier.

Veel gestelde vragen over PVC visgraatvloer


Type vloerverwarming
PVC vloeren, en dus ook visgraat, zijn door hun geringe dikte uiterst geschikt voor watergedragen vloerverwarming en koelingsystemen, omdat ze samen een uitstekend rendement leveren. Neem contact op met ons als u een PVC vloer zoekt die bij uw vloerverwarming past. Dit soort projecten vragen om maatwerkadvies, omdat elke woonsituatie weer anders is. Wij denken graag met u mee in alle mogelijkheden. 

De legrichting Afmeting van de kamer
Grote ruimtes komen schitterend tot hun recht met een PVC visgraatvloer. Ook kleinere ruimtes lenen zich prima voor dit legpatroon. Voor extra ruimtelijkheid, kunt u het patroon dan in de lengte leggen. Wij geven u graag nog meer tips en advies hoe u de visgraatvloer kunt inzetten voor een optimaal ruimtelijk resultaat. Bel ons of kom langs!

Let op de lichtinval
Het licht dat op de vloer valt, geeft een bepaald effect. Dit strijklicht zorgt namelijk voor schitterende donkere en lichte patronen. Leg daarom een aantal planken neer voordat u gaat leggen. Zo ziet u vanzelf wat het mooiste en levendigste resultaat geeft.  

Legsysteem
Klust u regelmatig, dan is een visgraatvloer in klik-PVC prima zelf te leggen. Dit motief vraagt wel iets meer tijd dan een gewone PVC vloer. Liever het leggen uitbesteden? We nemen dit project graag uit handen. 

Plak-PVC leggen we zelf. Dit is een precisiewerk waarbij we ook de ondervloer nauwkeurig egaliseren. 

Stevige kwaliteit
Wij werken uitsluitend met topkwaliteit PVC vloeren van klasse 33 en 34. Om u een idee te geven: klasse 33 is geschikt voor intensief gebruik in commerciële toepassingen en klasse 34 zelfs voor zwaar gebruik. 

Eenmaal in uw woning gelegd, blijft de visgraatvloer met de juiste zorg dan ook jarenlang mooi en functioneel.

Klik-PVC 
Een PVC kliksysteem kunt u zelf leggen. Het vereist wat meer tijd en aandacht dan een gewone PVC vloer, maar bent u handig, dan kan een visgraatpatroon juist een leuke uitdaging zijn. 

Plak-PVC
Een aantal van onze visgraatvloeren worden direct aan het vloeroppervlak verlijmd. Hiervoor
dient de ondergrond te worden geëgaliseerd. De uitvoering van dit proces luistert erg nauw en is specialistisch werk. Wij adviseren dan ook om de uitvoering aan ons over te laten. 

Legservice 
Wilt u de klik-PVC vloer professioneel laten leggen, zodat u er geen omkijken naar heeft? Ook dat kan! Neem contact op, zodat we samen alle opties kunnen doornemen. 

Stijlvol
Een visgraatpatroon sluit schitterend aan bij elke stijl, van klassiek tot modern en van warm tot industrieel. Door het motief geeft deze vloer een levendig en speels effect aan de ruimte, met een exclusief randje. 

Maakt de ruimte optisch groter
Door het legpatroon wordt de ruimte optisch groter, als u daarbij rekening houdt met een aantal zaken, zoals legrichting, kleur en bijpassende plinten. Neem contact op en laat u goed door ons informeren!

Tijdloos
Het visgraatmotief is letterlijk al eeuwenoud. Tegelijkertijd duikt het weer overal op. Dat het zich eenvoudig laat combineren met elke woonstijl, draagt daar zeker aan bij. Daarnaast leveren wij visgraat ook als PVC vloer, met alle voordelen van PVC. Hierdoor is dit type vloer voor een veel grotere groep mensen bereikbaar.

Veel gestelde vragen over zwarte houten vloeren

 

Alle kleuren
Zwart is een kleur die u makkelijk combineert. De zwarte vloer komt mooi tot zijn recht als u speelt met contrasten van licht en donker.Werk bijvoorbeeld met lichte muren op een zwarte vloer; gebruik accessoires in kleur voor een speels effect of kies juist voor natureltinten voor een rustige, stijlvolle uitstraling.

Voor een knus gevoel laat u bruin- en roodtinten terugkomen in bijvoorbeeld muren, zonwering of meubels.


Alles is mogelijk
Het grote voordeel aan een donkere vloer is dat alle kleuren matchen. Aardse kleuren of vrolijke tinten? Het is allemaal heel goed te combineren. Breng contrasten aan met wit, zwart of grijstinten en één sterke kleur als blikvanger. Waar voelt u zich goed bij en waar wordt u gelukkig van? Wij kunnen daar samen met u naar kijken. Maak een afspraak in onze showroom. Neem foto’s van uw huidige interieur mee of van de eventuele nieuwe meubels en wij adviseren u graag.

Laminaat

Vloerverwarming onder uw laminaatvloer is een grote toevoeging aan uw wooncomfort. U kunt het hele jaar door op een heerlijke, warme, vloer lopen los van het weer buiten. Alle laminaatvloeren die OOKvloeren in haar collectie heeft zijn geschikt voor vloerverwarming. Uiteraard kijken wij graag met u mee naar een passende laminaatvloer en een geschikte ondervloer. Wanneer u twijfelt of de vloer aan de technische specificaties voldoet kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bij de aanschaf van een laminaatvloer wordt er gekeken naar RC-waarden. Deze RC-waarden geven de weerstanden weer voor een laminaatvloer met of zonder ondervloer. Wanneer u RC-waarde heeft van 0,13 m² K/W kunt u gebruik maken van zogeheten hoofdverwarming. Wanneer u de vloer bij wenst te verwarmen heeft u een RC-waarde nodig van minimaal 0,18 m² K/W. De RC-waarde van de laminaatvloer kunt u optellen bij de RC-waarde van de ondervloer. Zo weet u zeker dat uw vloer geschikt is voor vloerverwarming.
Alle laminaatvloeren die OOK Vloeren aanbiedt zijn geschikt voor vloerverwarming. Uitgebreide informatie hierover vindt u bij de laminaatvloer die aansluit bij uw wensen en in de technische bijsluiter. Heeft u toch nog vragen? Onze adviseurs helpen u graag verder.
Het kiezen van een nieuwe laminaatvloer is ontzettend leuk om te doen. Er zijn natuurlijk ook altijd een aantal praktische dingen waarover u advies wil inwinnen. Denk hierbij aan advies voor een vloer in uw interieur, bijzondere eisen waaraan uw ondervloer dient te voldoen of een het combineren van uw laminaatvloer met vloerverwarming. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 0416 27 34 73, wij nemen de praktische zorgen graag uit handen.
U heeft de laminaatvloer gevonden die aansluit bij uw wensen. Het installeren van uw nieuwe laminaatvloer komt steeds dichterbij. Gaat u de vloer zelf leggen? Of laat dit doen door een vakman? In beide gevallen is het goed om u bewust te zijn van een aantal aandachtspunten die komen kijken bij het installeren van een laminaatvloer.

Het gebruiken van een goede, stevige draagvloer is als de fundering voor uw huis. Een goede, egaliserende, ondervloer zorgt dat uw nieuwe laminaatvloer een betere aansluiting vindt met de draagvloer en hierdoor heeft u er veel langer plezier van. Heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste ondervloer? Neem gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs gaan graag met u op zoek naar de juiste ondervloer.

U gaat uw laminaatvloer in meerdere ruimtes toepassen? Dit is uiteraard mogelijk. Hierbij dient u wel rekening te houden met het aantal waarover de vloer, aaneengesloten, gelegd wordt. Vanwege eventueel kromtrekken , krimpen en uitzetten is het raadzaam om het maximaal aantal strekkende meters aan te houden wat voor uw vloer geldt. Hier kunnen wij u in adviseren, maar deze kunt u ook terugvinden in de bijsluiter van uw laminaatvloer.

Doordat de laminaatvloer soms wat krimpt of juist uitzet is goed om tussen de vloer en de muren voldoende ruimte vrij te houden. Dit wordt ook wel zwelruimte genoemd.

Gaat u de vloer zelf leggen en heeft u al eerder een laminaatvloer gelegd? Houdt er dan rekening mee dat iedere fabrikant van laminaatvloeren een eigen kliksysteem hanteert. Om er zeker van te zijn dat de laminaatvloer op de juiste manier wordt geïnstalleerd is het raadzaam de leginstructies
door te nemen. Het klinkt wellicht wat overbodig, maar het bespaard een hoop tijd en voorkomt dat uw onnodig delen beschadigd.

PVC vloeren

Deze vraag wordt ons met grote regelmaat gesteld. Een PVC vloer is een houtvrije vloer. De PVC vloer is vervaardigd uit kunststof. Polyvinylchloride is het type kunststof dat gebruikt wordt bij de vervaardiging van de PVC vloeren. De PVC vloer bestaat uit meerdere lagen en is afhankelijk van uw keuze 4 tot 5 mm dik. De toplaag van de vloer, ook wel de PU coating genoemd, is afhankelijk van uw keuze 0,40, 0,55 of 0,70mm dik. De toplaag zegt veel over de slijtvastheid van de vloer. Hoe dikker de toplaag, hoe minder snel u slijtage ziet. Doordat de PVC vloeren doorgaans een stevige, dikke toplaag hebben zijn PVC vloeren zeer geschikt voor intensief huiselijk gebruik. De PVC vloeren kunt u ook met een gerust hart gebruiken voor commerciële ruimten. Als voorbeeld voor de slijtvastheid gebruiken wij graag het vliegveld van Luik te België. Hier zijn in diverse openbare ruimtes Parket Vinyl, PVC vloeren, geplaatst

De PVC vloer is vervaardigd uit kunststof. Qua looks doet de PVC vloer niet onder aan een houten- of een stenen vloer. Daarbij is een PVC vloer makkelijk in onderhoud, Zie hiervoor onze link naar onderhoud PVC. Een ander voordeel is dat een PVC vloer ongevoelig is voor vocht. Deze vloeren zijn over het algemeen erg geliefd om te plaatsen in vochtige ruimtes, zoals in badkamers. U kunt uw vloer op de gehele verdieping van slaapkamers, overloop de badkamer leggen of laten leggen. In vochtige ruimtes is te adviseren de naden tussen de planken, tegels en muren zo veel mogelijk af te dichten zodat er geen vocht onder de vloer doordringt.

Een PVC vloer kunt u afhankelijk van het type op meerdere manieren leggen. De ParquetVinyl vloeren van Lamett zijn allen klikvloeren welke op een eenvoudige manier te leggen zijn. Tajima kent een dryback (gelijmd) en een Loose Lay (los, zwevend) legsysteem. De dryback wordt gelijmd op de dekvloer, hierdoor is de tussenruimte nihil en is de geluidsdichtheid zeer groot. Het kliksysteem van Lamett en de Loose Lay worden los gelegd, het voordeel hierbij is dat het leggen erg snel gaat en dat u bovendien de vloer weer los kunt halen. Hiermee is de vloer ook erg geschikt voor een huurwoning of een pop-up store. Bij het loshalen van de delen dient u vooraf wel de instructies van de fabrikant te lezen.

Op deze vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. De prijzen van PVC vloeren zijn sterk afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer u een vloer koopt met een lage prijs van een onbekend merk heeft u altijd het risico dat de vloer van een mindere kwaliteit is. Dit ziet u onder andere terug aan de PU coating. Hoe dunner de PU coating is, hoe groter de kans dat u sneller slijtage ziet op de vloer die u aanschaft. OOK Vloeren werkt enkel met kwaliteitsmerken als Tajima en ParquetVinyl. U koopt een vloer van een fabrikant die al jaren ervaring heeft in het produceren van PVC vloeren waardoor u niet teleurgesteld wordt. De prijs van de PVC vloeren zijn verder afhankelijk van de opbouw van de vloer. Dit is niet enkel de PU-coating, maar ook de dikte van de PVC vloer in het algemeen. Wanneer er een geïntegreerde ondervloer bij de PVC vloer zit, zal de prijs als vanzelfsprekend hoger zijn dan wanneer u een vloer koopt die niet voorzien is van een geïntegreerde ondervloer. De prijs is ook afhankelijk van het legsysteem dat er bij de vloer gebruikt wordt. Dit kan een kliksysteem zijn, maar ook een zwevende installatie zoals bij de Loose Lay PVC vloeren. PVC klik systeem in een Loose Lay vloeren kunt u zelf leggen maar indien u dit liever uitbesteed dan biedt OOk vloeren u die mogelijkheid. Zo ziet u, de kosten hangen samen met veel factoren. Maak een afspraak met een van onze vloerspecialisten. Zij nemen alle tijd om het totale kostenplaatje met u te bespreken.

Het kiezen van een vloer is iets persoonlijks. Door u zelf een paar vragen te stellen, kunt u tot een juiste keuze komen. Om te beginnen kijken we naar de technische aspecten.

  • Onderhoud. Iedere vloer heeft weer specifieke aanpak qua onderhoud. Gelukkig zijn PVC vloeren heel makkelijk in onderhoud. Een paar keer per week de stofzuiger en dweil erover en klaar!
  • Legwijze. Een PVC vloer kunt u afhankelijk van het type op meerdere manieren leggen. De vloer kan worden gelijmd op de dekvloer, hierdoor is de tussenruimte nihil. Het PVC kan ook los worden gelegd, waardoor deze in een mum van tijd gelegd is én zo weer losgehaald kan worden.
  • Huidige vloer en ondervloer. De huidige vloer - is deze bijvoorbeeld van cement of niet? - en de ondervloer spelen een rol. Een ondervloer dient ten eerste een goede drukvastheid te hebben zodat het kliksysteem door gebruik niet beschadigd raakt. Daarnaast bevordert het de geluidsreductie.
  • Vloerverwarming. Vloerverwarming en PVC zijn voor elkaar gemaakt, dé perfecte vloer voor aangename warmte in uw huis!
  • Hygiëne. Zó eenvoudig schoon te maken, dat ziet u niet vaak! Groot pluspunt van deze vloeren is dat ze ongevoelig zijn voor vocht.
  • Geluidsreductie. Vooral de ondervloer is bepalend voor de geluidsisolatie, wat vaak een rol speelt bij de wooneisen van een appartement.

Parketvloeren

Bij OOK Vloeren hebben we een ruim assortiment parketvloeren. Parket bestaat uit houten delen in verschillende formaten die in verschillende systemen gelegd kunnen worden. Door het hout te lakken, in de was te zetten of te oliën, geeft u iedere vloer een eigen look. Er zijn diverse soorten, zoals lamelparket, visgraat parket en parket van eiken. Als u een parketvloer laat leggen, bedenk dan ook dat er een ondervloer bij hoort voor de geluidsisolatie.

Een vloer uitkiezen die helemaal naar wens is, kan een enorme klus lijken. Door goed advies over de mogelijkheden en kennis van diverse typen vloeren, bent u echter al goed op weg. Zo is het uitkiezen van de juiste parketvloer niet alleen een kwestie van smaak, maar het maken van afwegingen en vergelijkingen. Wij begeleiden u hierbij. Overhaast beslissen is nooit een aanrader, dat geldt ook voor de aanschaf een parketvloer. Daarom nemen we alle tijd voor u om uw droomvloer uit te kiezen!

Kiest u voor OOK Vloeren, dan bent u verzekerd van professioneel advies en de keuze uit een enorm gevarieerd assortiment. Een vloer kopen is niet niks, het is een aardige kostenpost en daarnaast bepalend voor de uitstraling van de ruimte in uw huis. Breng een bezoekje aan onze showroom en we laten u zien wat we voor u kunnen betekenen. We vertellen u graag alles over de collectie, de mogelijkheden en het installeren van Parketvloeren.

Een parketvloer plaatsen vraagt om geduld en twee rechterhanden. Allereerst berekent u de oppervlakte van de vloer om de hoeveelheid planken die u nodig heeft te bepalen. Zorg ervoor dat u een paar m2 extra heeft, zodat u nooit tekort komt. Leg het eerste vloerdeel zo dat de kopse naden niet direct onder elkaar liggen en sluit de delen goed aan. Voor een optimale plaatsing van parketvloer delen gebruikt u spanriemen. Bij het leggen van een vloer komt u vaak verwarmingsbuizen en deuropeningen tegen. Deze ruimten moeten uitgezaagd worden. De laatste rij parketvloer zaagt u ook op de juiste maat. Leg nu de laatste vloerdelen voorzichtig en zet ze vast met de koevoet. Let op: hanteer een centimeter speling tussen wand en vloer! Het enige wat nu nog rest is het plaatsen van de bijpassende plinten. Ook die hebben we bij OOK Vloeren natuurlijk in allerlei soorten en maten!

Houten vloeren

Kiest u voor een houten vloer, dan zijn er een aantal keuzes te maken. Om te beginnen zijn er natuurlijk verschillende varianten hout. Denk hierbij aan eiken, de populairst variant, of grenen en hardhouten vloeren. Bij hardhouten vloeren kunt u denken aan bijvoorbeeld Jatoba, Merbau, Afzelia, Wenge, Purperwood. Ook Noten, Esdoorn en Douglas behoren tot de opties. De behandeling van de houtsoort kan ook verschillen, denk aan geolied, geïmpregneerd of whitwash. Kijk welke uitstraling u het meeste aanspreekt, en bespreek de voor- en eventuele nadelen van die soort houten vloer met een van onze houtspecialisten. Wij adviseren u graag!

Niet alle soorten houten vloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te leggen, lamelparket en multiplank zijn wel geschikt, maar massief houten vloeren niet. Dit komt omdat bij vloerverwarming de vloeren meer dan gemiddeld werken, oftewel krimpen en uitzetten, door temperatuurverschillen. De warmte van vloerverwarming geleid het beste door een zo dun mogelijke bovenvloer. Dit wil dus zeggen als uw voorkeur uitgaat naar houten planken, u het beste kunt kiezen voor een zo dun mogelijke plank, zoals de lamelplank die beschikt over een multiplex onderlaag. Als eenmaal de vloerverwarming op een constante temperatuur is, kunt u ook bij een houten vloer lekker genieten van warme voeten. Twijfelt u? Bespreek dan met OOK Vloeren de mogelijkheid van een PVC vloer. Wij denken graag met u mee.

De juiste houten vloer kiezen, misschien ziet u er als een berg tegenop. Er zijn inderdaad nogal wat mogelijkheden, maar wij denken graag met u mee en hebben alle expertise in huis om u een advies op maat te geven. Bij de juiste vloer uitkiezen doorlopen we een aantal stappen. Wat is bijvoorbeeld de draagvloer en heeft u vloerverwarming? En welke houtsoort vindt u het mooiste qua structuur? Speelt het onderhoud een rol of vindt u het geen probleem om ieder jaar de vloer in de was te zetten? In onze showroom kunnen we u ons assortiment houten vloeren tonen zodat u een goede vergelijking kunt maken. Samen kiezen we de juiste houten vloer!

OOK Vloeren staan voor kwaliteit vloeren. Wij werken uitsluitend met een assortiment dat aan de hoogste standaarden voldoet. Daarnaast hebben onze vloerspecialisten jarenlang ervaring met advies geven over houten vloeren, PVC vloeren, laminaat en allerlei vloerbedekkingen. De uitstraling van een vloer is grotendeels bepalend voor de sfeer in uw huis. Daarnaast moet een vloer jaren meegaan én comfort bieden. Schakel OOK Vloeren in om u te adviseren over de vloer die het beste bij u past zodat u jarenlang kunt genieten van een prachtige vloerbedekking!

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren worden ook LVT vloeren genoemd, oftewel luxe vinyl vloertegels. Kent u het nog, de zeil vloer met de plastic uitstraling in de keukens van de jaren zeventig? Dat hebben we gelukkig achter ons kunnen laten. De hedendaagse vinyl vloer is verkrijgbaar in planken of tegels, welke gemaakt zijn van polyvinylchloride (PVC). Hoewel vinyl vloeren tegenwoordig steeds milieuvriendelijker worden, bestaan ze dus niet uit natuurlijke materialen, maar uit synthetische materialen. Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar bij OOk Vloeren in meerdere designs en kleuren.
Een van de vele pluspunten: vinyl vloeren zijn heel betaalbaar. Dat is natuurlijk een groot voordeel! Daarnaast zijn vinyl vloeren eenvoudig te leggen, waardoor u ook kunt besparen op de legkosten. Wij informeren u graag persoonlijk over de exacte kosten van een vinyl vloer, u bent van harte welkom in onze showroom!

Vinyl is er in vele soorten en maten. Er bestaan vinyl vloertegels, vinyl parket, vinyl laminaat, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een effen zeil vloer, bijvoorbeeld voor in een kantoorruimte. Of het nu gaat om natuurlijk hout of steen, een druk dessin of stoere betonlook, vinyl is er in honderden uitvoeringen. 

Het allerbelangrijkst bij het uitkiezen van de juiste vinyl vloer, is het feit of deze tegemoet komt aan al uw wensen. Bij OOk vloeren weten wij inmiddels dat dit met vinyl al snel het geval zal zijn! Deze vloer is een echte topper: onderhoudsvriendelijk, geluidsvriendelijk met de juiste ondervloer, goed te combineren met vloerverwarming en daarnaast verkrijgbaar in veel verschillende dessins en maten. Ideaal!

Ondervloeren

Er zijn diverse typen ondertapijt. Wij hebben de geluidsisolerende vloeren van hoge kwaliteit van Beaufloor in het assortiment. In de collectie treft u ondertapijten aan die aan de hedendaagse eisen voldoen. In het Beaufloor aanbod zitten onder andere vloeren voor onder PBV, laminaat en houten vloeren, allemaal met specifieke eigenschappen voor de te plaatsen vloer. Door de diverse unieke samenstellingen van de Beaufloor ondervloeren, bent u verzekerd van de juiste keuze. Naast veel woonplezier beschermt deze basis ook de klikverbinding van uw zwevend geplaatste vloer.

De kosten voor een ondervloer zijn afhankelijk van vele factoren. Zo speelt het soort draagvloer een rol, is deze van cement, Anhydriet of hout? Daarnaast kijken we natuurlijk naar waar de vloer voor bestemd is, gaat het om ondervloeren voor laminaat, PVC of houten planken? Bij OOK vloeren geven we u graag advies op maat, waarbij we kijken naar de verschillende factoren en uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Op die manier krijgt u een beter beeld en antwoord op de vraag: hoeveel kost een ondervloer?

Het juiste ondertapijt kiezen komt vrij nauw. Er zijn namelijk zeer veel technische aspecten waar u mee te maken krijgt. Om de vaak complexe teksten voor het plaatsen van harde vloerbedekking te vereenvoudigen, heeft OOK vloeren ervoor gekozen om zo helder mogelijk ondervloer, draagvloer en de te plaatsen vloerbedekking uit te leggen. Vanzelfsprekend lichten we het hele proces toe als u aan de slag gaat met het leggen van de vloeren. Wanneer u een vloer gaat installeren, dient u in ieder geval rekening te houden met de diverse draagvloeren. Deze draagvloeren kunnen bestaan uit een:

  • Cement dekvloer. Dit is de meest voorkomende draagvloer.

  • Anhydriet vloer. Deze draagvloer vereist iets meer voorbereiding voordat u een vloer gaat plaatsen

Houten dekvloer. Wel of niet geïsoleerd, vooral in oudere woningen treft u deze vloer aan.

Zoals u heeft kunnen lezen kent het aanschaffen van het juiste ondertapijt nogal wat kanttekeningen. De veelal technische informatie omtrent de eisen voor ondervloeren, vloerverwarming en vloerbedekking, kunnen wij voor u uitstekend vertalen naar de goede keuzes. 

Het is raadzaam u te laten adviseren door een specialist die de technische specificaties van basisvloer en vloerbedekking eenvoudig voor u kan vertalen naar de juiste keuze. Het OOK vloeren team staat klaar om u van advies te voorzien over wat het beste past bij uw woon- of werksituatie.