Filters

Houten vloeren

Een houten vloer is tijdloos, duurzaam en door de vele mogelijke afwerkingen kunt u uw vloer helemaal eigen maken. Maak een afspraak in onze showroom om alle mogelijkheden op een groter oppervlakte te zien of vraag een staal aan om in uw eigen interieur een keuze te maken.
Als u voornemens bent een houten vloer aan te schaffen mag u zich best bevoorrecht noemen.De houten vloer staat immers symbool voor een warme luxe sfeer en kent een lange rijke geschiedenis.
Als u zich alleen al bedenkt dat de geschiedenis van een eiken houten vloer in verschillende variaties zeker teruggaat naar ca. 1300, de Renaissance, weet u dat op het punt staat iets bijzonders te kopen.
Houten vloeren zijn er in erg veel soorten en uitstralingen. Houten vloeren kunnen op diverse wijzen worden gelegd in mooie patronen zoals visgraat patroon of Hongaarse punt maar ook in de alom bekende plank uitvoering.

Het is goed om u te verdiepen in de mogelijkheden ook wat betreft de vele soorten behandelingen die op houten vloeren mogelijk zijn. Niet alleen om te bepalen welke houten vloer er het beste bij u past maar zeker ook omdat het gewoon simpelweg leuk is. Iedere houten vloer heeft zijn eigen verhaal en wij van OOK vloeren vinden het fijn u te mogen  informeren over de verschillende methoden, plaatsen,  patronen en behandelingen.
 
 

Verschillende varianten houten vloeren

Er zijn verschillende varianten van houten vloeren. Denk hierbij aan eiken houten vloeren die het meest gebruikt worden maar ook grenen houten vloeren en hardhouten vloeren. Bij hardhouten vloeren kunt u denken aan Jatoba, Merbau, Afzelia, Wenge, Purperwood en nog vele andere.
Niet alleen Europa is dol op hout als vloerbedekking, vanwege de warmte en sfeer ook de rest van de wereld zoals de verenigde staten waar veelal Noten, Esdoorn en Douglas toegepast wordt. Ook in Azië zijn houten vloeren niet weg te denken uit de woningen. Omdat houten vloeren een echt natuurproduct zijn is er niet één plank hetzelfde. Dit zorgt er voor dat werkelijk iedere vloer uniek is.

Lange levensduur

Bij aanschaf van een houten vloer uit de OOK vloeren collectie doet u er goed aan zich vooraf te laten informeren over de specifieke kenmerken van de verschillende hout types geschikt voor houten vloeren. Houten vloeren kennen in de regel een zeer lange levensduur door de slijtvastheid en dikte van de vloerdelen.
Dit verschilt echter wel per houtsoort.
Waar eikenhouten vloeren en hardhouten vloeren bekend staan door hun zeer hoge slijtvastheid, is dat bij loofhouten vloeren zoals grenen en vuren minder het geval. Loofhout vloerdelen zijn qua structuur immers wat zachter, dit heeft logischerwijs ook effect op de werking en slijtvastheid.

Massief houten vloerdelen

Dat u met houten vloerdelen vele kanten op kunt, is u na het lezen van bovenstaande teksten waarschijnlijk al duidelijker geworden. Er zijn echter nog meer verschillende mogelijkheden.
Zo kennen we de massief houten vloerdelen, ook wel planken genoemd.
Daarnaast wordt er gesproken over parketvloeren die u weer kunt onderverdelen in lamelparket en multi-planken. Parketvloeren zoals deze in de volksmond vaak genoemd worden zijn samengestelde vloerdelen. De meerlaagse drager bestaat vaak uit multiplex of grenen blokjes om zoveel mogelijk werking uit het hout te halen met daarop veelal een eiken toplaag variërend van 2 tot wel 8 mm. De uitstraling van zo'n lamelparket, duo-plank of multi-plank is identiek. De toplaag bepaalt de uitstraling. Lamelparket, multi-planken en  duo-planken zijn geschikt voor vele ruimtes en toepassingen, afhankelijk van gewenste gebruiksintensiteit.

Voordelen van lamelparket

Wanneer u kiest voor een samengesteld lamelparket kiest u wellicht voor een stukje zekerheid. Doordat de opbouw van de vloerdelen uit meerdere lagen bestaat die allen kruislings worden verwerkt zit er veel minder werking in de vloerdelen. Het voordeel van deze houten vloerdelen is dat deze vloeren minder gevoelig zijn voor verschillen in luchtvochtigheid en minder krimp of uitzetting vertonen.
In de praktijk is er minder snel kans op kromtrekken of wel genoemd schotelen van de houten vloer. Ook kent een samengestelde vloer voordelen bij het plaatsen op vloerverwarming. Vaak zijn de totaal diktes van de houten vloer minder als bij een massieve vloer.  Daardoor is er een beter rendement van uw vloerverwarming mogelijk is.
Voordat u besluit een houten vloer te kopen en op vloerverwarming te plaatsen is het raadzaam met een specialist van OOK vloeren te kijken naar de richtlijnen die opgesteld zijn door de fabrikant voor een lange levensduur van uw vloer. Zo weet u zeker dat u de juiste houten vloer koopt.

Het kopen van houten vloeren

Bij het kopen van houten vloer, schaft u een vloer aan met zeer veel mogelijkheden.
Het is zeker raadzaam u vooraf duidelijk te laten voorlichten omtrent de vele mogelijkheden van het kopen van een houten vloer. Wij hebben het allemaal in ons assortiment. Vast of zwevend vloeren die behandeld kunnen worden. Ook kunt u  de bewerking zelf samenstellen. Wenst u een geschuurd oppervlak of liever getrommeld, verouderd, geborsteld of geschaafd? Onze adviseurs kunnen u informeren bij de koop van een houten vloer omtrent de juiste keuze voor uw gezinssituatie, ruimte toepassing en verwachting. Heeft u liever een geoliede vloer of misschien toch liever gelakt, mat of glans, of zelf volledig dekkend geschilderd. OOK vloeren heeft het in de collectie en adviseert u graag.

De behandeling van houten vloerdelen

Als een houten vloer niet is behandeld  is de uitstraling weliswaar fantastisch maar ook zeer vlek en vuil gevoelig. Daarom moet een houten vloer behandeld worden. Dit kan op eindeloos veel manieren. Zo zijn er geoliede vloeren met naturel tinten of juist ingekleurd om een meer witte of vergrijsde uitstraling te creëren. Ook is het mogelijk om houten vloeren te behandelen met een lak. Wenst u een vloer op kleur en in de lak dan is dat ook mogelijk. De houten vloeren delen worden vooraf behandeld met een impregneer op kleur en daarna wordt deze gelakt als beschermlaag. Om die manier kan er geen vuil en vloeistoffen in de houten vloerdelen dringen.
Als u de wensen van gebruik duidelijk kunt omschrijven kan OOK vloeren in haar uitgebreide collectie vast de juiste keuze aan u voorstellen.
Ook kunt u ervoor kiezen uw huidige houten vloer opnieuw te laten behandelen om zodoende een frisse uitstraling wederom te verkrijgen of juist een totaal andere sfeer te creëren. De vloer kan dan gewoon blijven liggen, wel zo handig toch?

Legwijze van houten vloerdelen

Er zijn vele mogelijkheden om een houten vloer te plaatsen.
Dit kan zwevend op een ondervloer, dan is de vloer niet verbonden met de draagvloer. In dit geval wordt enkel de mes en groef verlijmd. BIj houten vloerdelen met een kliksysteem wordt geen lijm gebruikt. Bij deze typen vloeren wordt de vloer volledig zwevend gelegd.
Ook kan de vloer met parket veren worden opgespannen zodat de vloer stevig in elkaar zit maar toch nog eenvoudig is te verwijderen indien u een andere vloer wil plaatsen of de vloer in een andere ruimte wil plaatsen.
Daarnaast is er ook de mogelijkheid de vloerdelen rechtstreeks op een vlakke draagvloer geheel te verlijmen, dit geeft een groot voordeel wat geluidreductie en werking betreft.
En als derde mogelijkheid bestaat er nog het ambachtelijk plaatsen van een parketvloer. Een intensief werk dat door de specialisten van OOK vloeren voor u wordt uitgevoerd.
Buiten de legwijze van houten vloeren zijn er natuurlijk ook nog de patronen mogelijk. Niets is vreemd voor een houten vloer. De meest bekende vormen zijn visgraat en Hongaarse punt maar ook Versailles vloeren en ambachtelijk parket met band en bies geven uw woning een exclusieve unieke uitstraling.
OOK vloeren adviseert u graag bij de aankoop van een houten vloer.

Kopje koffie

Het aanschaffen van een houten vloer is meestal geen impulsieve aankoop. Doordacht en met goed advies op zak komt u vast tot de juiste keuze om vele jaren van uw vloer te kunnen genieten.
Wij nodigen u van harte uit om in onze showroom de mogelijkheden en kenmerken door te nemen. Neem gerust contact met ons op of bezoek onze showroom in Kaatsheuvel om een goede indruk te krijgen van alle mogelijkheden wij kunnen u altijd een passend aanbod
voorstellen.
Sorteren op
49 resultaten

Hout | Visgraat Farm White FAR-HB-099 | wit

120 x 625 x 15 mm

€ 119,00/m2

Hout | Farm Antique FAR-266 | bruin

190 x 600-1860 x 15 mm

€ 94,50/m2

Hout | Farm Harvest FAR-265 | grijs

190 x 600-1860 x 15 mm

€ 94,50/m2

Hout | Farm Old Church FAR-938 | bruin

190 x 600-1860 x 15 mm

€ 94,50/m2

Hout | Farm Pure FAR-284 | naturel

190 x 600-1860 x 15 mm

€ 94,50/m2

Hout | Farm Traditions FAR-939 | grijs

190 x 600-1860 x 15 mm

€ 94,50/m2

Hout | Farm White FAR-099 | wit

190 x 600-1860 x 15 mm

€ 94,50/m2

Hout | Albi Biscuit ALB-017 | beige

190 x 600-1900 x 14 mm

€ 105,50/m2

Hout | Albi Look Unfinished ALB-949 | naturel

190 x 600-1902 x 14 mm

€ 105,50/m2

Hout | Albi Smoked Invisible ALB-018 | beige

190 x 600-1901 x 14 mm

€ 105,50/m2

Hout | Albi Vintage ALB-955 | donker bruin

190 x 600-1902 x 14 mm

€ 105,50/m2

Hout | Bergamo Black BRG-423 | zwart

190 x 600-1900 x 14 mm

€ 123,50/m2

Hout | Bergamo Cotton White BRG-073 | wit

190 x 600-1900 x 14 mm

€ 123,50/m2

Hout | Bergamo Look Unfinished BRG-949 | naturel

190 x 600-1900 x 14 mm

€ 123,50/m2

Hout | Bergamo Naturel BRG-110 | naturel

190 x 600-1900 x 14 mm

€ 123,50/m2