Filters

Ondervloer Houten Vloer

Ondervloer voor een houten vloer voor duurzaam genot

Niet voor niets heeft u voor een houten vloer gekozen, warmte en eigentijds karakter zijn immers in geen enkele andere vloer zo aanwezig als in een houten vloer! Maar nu moet deze houten vloer ook deskundig gelegd worden. Door de juiste keuze van ondervloer voor uw houten vloer, heeft u alleen nog maar meer en langer plezier van uw mooie houten vloer.

Plaatsing van een ondervloer voor houten vloeren

Vanzelfsprekend bent u helemaal tevreden over de aankoop van uw nieuwe houten vloer, wat een sfeer en uniek karakter! Maar vergeet daarbij niet het belang van een ondervloer. Deze kan op vele verschillende manieren worden geplaatst. Voor vast parket zijn er ondervloeren die bestaan uit spaanplaat, eiken mozaïek of multiplex platen. Dit is afhankelijk van welke eisen er aan de ondervloer in combinatie met het te plaatsen parket worden gesteld. In combinatie met vloerverwarming gebruikt u eiken mozaïek, in andere gevallen volstaan meestal ook spaanplaat broodjes verlijmd op de
cementdekvloer. Op een houten draagvloer wordt meestal multiplex geschroefd om een goede basis voor de vloerbedekking te krijgen. Op deze ondervloeren wordt het parket verlijmd en vernageld, om zo een massief geheel te vormen met de draagvloer. Dit is een zeer comfortabele samenstelling van een parketvloer! Vaak zal een houten vloer ook zogenaamd zwevend kunnen worden geplaatst. Dan komt de juiste kwaliteit van de ondervloer voor een houten vloer nog beter tot zijn recht.

Extra wooncomfort

Ondervloeren kunnen met de juiste samenstelling voor veel wooncomfort zorgen. Daarvoor heeft OOK vloeren de speciaal ontwikkelde ondervloer voor houten vloeren Silenzio Superbo ontwikkeld. Deze is gemaakt met hoogwaardige PU rubber en mineralen, zodat er maar liefst een loopgeluidreductie van 28% ontstaat. De stilte is nauwelijks te onderscheiden van een vast verlijmde vloer. Met het dubbel vochtscherm zal de parketvloer ook beschermd worden tegen optrekkend vocht, wat mogelijk ontstaat, bijvoorbeeld in nieuwbouw.

Loopgeluid en contactgeluid

Het is natuurlijk ook mogelijk de ondervloeren in combinatie met vloerverwarming te gebruiken. Niet alleen zorgt dit voor loopgeluidreductie, maar de Silenzio Superbo heeft zo weinig weerstand voor de vloerverwarming, dat u er als snel warm bij zit. Met een weerstand van slechts 0,01 KW/m3 kunt u nagenoeg alle lamel en multiplank vloeren tot 15 mm totale dikte plaatsen. Loopgeluidreductie mag overigens niet worden verward met contactgeluidreductie, daar zijn weer andere ondervloeren voor geschikt. Afhankelijk van de draagvloer kunt u uit meerdere ondervloeren kiezen uit het Beaufloor ondervloeren programma.
Een ondervloer voor houten vloeren is eigenlijk een echte alleskunner. De ondervloer moet egaliseren, stil zijn, druk vast, sterk en vochtwerend zijn. OOK vloeren heeft de juiste kennis in huis om u daarin goed te kunnen adviseren.
Sorteren op
8 resultaten

Beaufloor Silenzio BFL-S

1000 x 10000 x 2.5 mm

€ 6,95/m2

Beaufloor Easy 10dB BFLE

800 x 625 x 5 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor 10dB Supremo Tempo BFL-T

1000 x 15000 x 2 mm

€ 5,95/m2

Beaufloor ondervloerplaat BFL-OP

590 x 790 x 7 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor plaat 10dB BFL-OP10

590 x 790 x 9 mm

€ 8,95/m2

Beaufloor PE folie BFL-PE

1000 x 50000 x 0.016 mm

€ 1,50/m2

Beaufloor Colla Acustica BFL-CA

1000 x 6500 x 1.8 mm

€ 12,95/m2

Beaufloor PVC Comfort 10dB BFL-CF10

1000 x 1500 x 1.2 mm

€ 5,95/m2