Filters

PVC vloeren

Authentieke uitstraling en maximaal wooncomfort ineen

Van onze hoogwaardige PVC vloeren heeft u jarenlang zorgeloos plezier. U geniet namelijk van de authentieke uitstraling, op een onderhoudsvriendelijke manier. Geluiddempend en watervast zijn maar een paar voordelen die u met dit type vloerbekleding in huis haalt.

PVC vloeren eenvoudig online kopen

Met PVC vloeren kunt u alle kanten uit. Zo vindt u bij ons realistische hout-, beton- of marmerlook vloerdelen. Daarbinnen heeft u bovendien nog een ruime keuze aan tekeningen en kleurnuances. 
 

In onze webshop komen al onze collecties samen en vindt u snel wat u nodig heeft, dankzij de handige zoekfilters. Een nieuwe PVC vloer bestelt u zo veilig en met het grootste gemak. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We nemen graag de tijd om uw wensen aan de juiste vloer te koppelen.

Wat is een PVC vloer?

Wij zien al een tijdje een stijgende lijn in de populariteit van PVC vloeren. Dat is niet voor niets. Omdat ze onderhoudsvriendelijk zijn, sluiten ze namelijk mooi aan bij uw overvolle agenda en het verlangen om thuis helemaal tot rust te komen. 

PVC vloeren lijken bovendien allang niet meer op het kunstmatige, glanzende keukenzeil dat u misschien nog van vroeger kent. Dankzij nieuwe technieken is PVC vrijwel niet meer van hout, marmer of beton te onderscheiden zijn. Zo volgt de structuur van de geborstelde houtlook planken van Parquetvinyl het decor. Simpel gezegd: u ziet niet alleen die typerende houtgroefjes, u voelt ze ook. 

Wist u trouwens dat wij vloeren in onze collectie hebben met een heel gevarieerde tekening in het materiaal? Doordat onze vloerdelen voorzien zijn van een grote verscheidenheid aan dessins, komt u dezelfde noest of marmerader niet oneindig vaak tegen in uw vloer. Dat resulteert in een authentiek gezicht. In de natuur is iedere plank tenslotte ook uniek. Zo zijn er nog een aantal belangrijke eigenschappen die u met dit materiaal in huis haalt. 

100% waterbestendig

Thuis mag er geleefd worden. Dat betekent dat er weleens een glas drinken omvalt. Of er komt een plens water naast de wastafel terecht in plaats van erin. Met een PVC vloer is dat alles een kwestie van een doekje erover en klaar. Het vocht trekt niet in het oppervlak, maar blijft er bovenop liggen. Bovendien kunt u hierdoor hardnekkige vlekken gerust te lijf gaan met een emmer sop en een dweil, zonder het risico dat de planken krom trekken. 

Dat maakt dit type vloer ook meteen heel geschikt voor uw badkamer en keuken. U kunt dus dezelfde stijl in uw gehele woning doortrekken. Als u dat mooi vindt tenminste, want PVC kent zoveel verschillende uitvoeringen dat u volop kunt variëren.

Creëer rust in de ruimte

Al onze PVC vloeren absorberen het loopgeluid. Fijn voor uw onderburen wanneer u in een appartement woont, maar vergeet uzelf niet: door de efficiënte geluidsreductie komt u thuis helemaal tot rust. U hoeft dus niet op sokken in huis rond te lopen om de rest van het gezin niet te storen. Dat mag overigens wel, want onze vloeren voelen van nature al aangenaam warm aan de voeten. 

Wilt u het thuis echt ongehoord stil hebben? De Nakuru-serie van Parquetvinyl zorgt voor een geluidsreductie van maar liefst 80%. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vloerverwarming gaat goed samen met PVC

Over warme voeten gesproken: onze PVC vloeren zijn zo dun, dat ze een aangename combinatie vormen met vloerverwarming. Zo verhoogt u uw woongenot op een efficiënte manier. Overigens zijn ze ook prima te combineren met een koelingsysteem. Neem contact met ons op. We geven u graag advies op maat.

Als schoonmaken niet uw hobby is

Net als vocht trekken ook vuil en stof niet in de vloer. Dat maakt het onderhoud supereenvoudig. Spelende kinderen, verharende huisdieren een feestje of andere gezelligheid? Met een stofzuiger en eventueel een dweil heeft u in een handomdraai de boel weer op orde.

Bestand tegen eindeloos ijsberen

Omdat wij vinden dat je woont om te leven, werken wij uitsluitend met topkwaliteit PVC vloeren. Deze hebben allemaal klasse 33 of 34; klasse 33 is geschikt voor intensief gebruik van commerciële ruimtes en klasse 34 is zelfs geschikt voor zwaar intensief gebruik. De toplaag van al onze producten ligt tussen de 0,3 en 0,7 millimeter en die garanderen een hoge slijtvastheid. 

Dezelfde klassen vindt u terug in entrees van hotels, kantoorruimtes en winkels. Leefsporen hebben daardoor minder geen vat, ondanks de geringe dikte van PVC. Zo geniet u ook thuis jarenlang van een vloer die dezelfde mooie uitstraling behoudt als in het allereerste begin.

Uw veiligheid, onze aandacht

Alle PVC vloeren zijn volgens de hoogste veiligheidsstandaarden geproduceerd. Dat betekent dat deze vloeren ook echt geschikt zijn om zonder zorgen te gebruiken; door u én uw jongste gezinsleden.
 

PVC of liever kliklaminaat?

Onze planken en vloertegels van PVC lijken uiterlijk veel op laminaat. PVC vloeren zijn niet alleen in houtlook verkrijgbaar maar ook als tegels in marmer- en betonlook. Daarnaast zijn er een aantal verschillen waarop u uw keuze kunt baseren. Bij OOK vloeren vindt u ook een groot assortiment topkwaliteit laminaatvloeren. Wilt u specifiek interieuradvies? Neem dan contact op. Samen bekijken we dan wat er het mooiste aansluit bij uw wensen. 

De verschillen tussen PVC vloeren en kliklaminaat

 • PVC is 100% waterbestendig en kliklaminaat is juist gevoelig voor vocht 
 • PVC vloeren zijn dunner dan kliklaminaat waardoor ze de warmte van vloerverwarming nog beter begeleiden
 • Bij PVC vloeren zie je oneffenheden sneller terug dan bij laminaat als je geen egale ondervloer hebt, door de geringe dikte van PVC. 
 • PVC geeft minder loop- en contactgeluiden
 • PVC warm aan de voeten

PVC vloeren leggen

Er zijn verschillende legsystemen voor PVC vloeren, afhankelijk van de serie. Voor plak-PVC en loose-lay adviseren we om gebruik te maken van onze legservice. Bent u handig, dan is het kliksysteem prima zelf te doen. Wilt u ook voor klik-PVC liever volledig ontzorgd worden? Wij leggen uw PVC vloer met alle plezier, op een professionele manier. Wij adviseren om altijd contact met ons op te nemen voordat u de vloer aanschaft, ongeacht het legsysteem van uw voorkeur. U krijgt dan advies dat specifiek is toegesneden op uw woonsituatie en weet dan precies wat u nodig heeft.

Waarom een PVC plakvloer?

Bij deze methode plakken we de PVC vloerdelen direct op de ondervloer. De vloer dient dan vooraf geëgaliseerd te worden. De voordelen van een PVC plakvloer:

 • door geringe dikte maximale efficiëntie bij vloerverwarming
 • optimale geluidsdemping doordat er geen ruimte zit tussen ondergrond en vloerdeel
 • u heeft geen speciale ondervloer nodig omdat u de PVC delen direct op de (vooraf geëgaliseerde) vloer plakt
 • PVC wordt direct met de vloer verlijmd, dus geen hoogteverlies tussen vloer en plafond

Klik-PVC vloeren als planken of kliktegels

Deze vloer wordt zwevend gelegd. Er komt dus een ondervloer onder de PVC kliktegels of planken. Bij het merendeel van onze klik-PVC systemen is deze ondervloer overigens in de vloerdelen geïntegreerd, voor een nog efficiëntere geluiddemping.
Een van de voordelen van dit systeem is dat u de vloer er ook weer uit kunt halen als u voorzichtig te werk gaat. Bekijk dan eerst onze demontagevideo. Daarnaast hebben klik-PVC vloeren nog de volgende voordelen: 

 • bent u handig, dan maakt u hier een mooi doe-het-zelf-project van
 • u heeft geen speciaal gereedschap of specifieke lijm nodig
 • de vloer hoeft minder vaak geëgaliseerd te worden
 • door de ondervloer werkt ook dit systeem geluiddempend

PVC loose-lay vloertegels en planken

Dit systeem bestaat uit PVC tegels of planken die los gelegd worden, dus zonder kliksysteem of lijm. Bij ons kunt u zowel planken als tegels krijgen die als loose-lay gelegd worden. De voordelen: 

 • los te leggen
 • antislip
 • extra dikke PVC voor optimale demping
 • ideaal wanneer u eens in de zoveel jaar een andere vloer wilt

Uw favoriete woonstijl begint bij uw vloer

Een van de voordelen van een PVC vloer: u kunt qua decor alle kanten uit. Gaat u voor de natuurlijke uitstraling van houtlook, kiest u klassiek met de marmerlook of houdt u van het industriële en rauwe van betonlook-tegels? Binnen die categorieën treft u een ruime keuze aan tekeningen, kleuren en afmetingen van tegels of planken. Zo vindt u altijd wel een vloer waarmee u uw persoonlijke smaak en stijl tot uitdrukking brengt. Die kunt u doortrekken door uw hele woning of u geeft elke ruimte een geheel eigen sfeer.
 

PVC vloeren in verschillende kleuren

De kleur van een PVC vloer doet ontzettend veel voor de ruimte. Zo kan een lichte tint de kamer optisch groter maken. Kiest u voor donker, dan creëert u juist een intieme, gezellige of juist chique sfeer, afhankelijk van de verdere aankleding. Kom naar onze showroom en doe nieuwe ideeën op. 

PVC betonlook, een vleugje industrieel

Zoekt u iets onderscheidends? Een PVC betonlook vloer heeft dezelfde stoere, ongepolijste look als een echte gietvloer, met dit verschil: PVC is gemakkelijk schoon te houden. U hoeft de vloer niet met speciale impregneermiddelen te beschermen tegen vochtvlekken; dweil eroverheen en uw PVC vloer is weer helemaal fris. Bovendien loopt u ook geen risico’s op betonscheuren. Deze stijl gaat schitterend samen met hout en andere natuurlijke materialen en vormt een verrassend contrast met zachte stoffen.
 

PVC houtlook, voor een realistische look and feel

Altijd al een mooie plankenvloer gewild, maar geen zin om de vloer om de zoveel jaar te lakken of te oliën? We hebben een groot assortiment PVC vloeren met houtlook. Door de voelbare houtstructuur en zeer gevarieerde tekening van de planken zijn deze vloeren niet van echt te onderscheiden. U merkt het verschil pas wanneer er een glas water overheen gaat en geen stress voelt. 
 

PVC visgraatvloer, verkrijgbaar in plak- of klik-PVC

De PVC visgraatvloer brengt die natuurlijke sfeer in uw woning van een houten vloer, maar dan net een tikkeltje anders. Dit speciale legpatroon is al een aantal eeuwen oud en daarmee officieel tijdloos te noemen. Het motief, samen met de kleurschakeringen tussen de verschillende planken, geeft een schitterend genuanceerd effect dat nooit verveelt. Afhankelijk van de verdere styling krijgt de ruimte een chic randje of juist een warme uitstraling. Uiteraard geniet u ook hier weer van de natuurgetrouwe houtlook, maar dan met de voordelen van een PVC vloer. 

Wij hebben visgraatvloeren als plak- en klik-PVC.

Toch nog meer inspiratie gezocht?

Kiest u voor PVC, dan heeft u dus een enorme stijlkeuze tot uw beschikking. Maar dan wel met een aantal praktische eigenschappen die garant staan voor jarenlang genieten zonder veel gedoe. Wilt u liever persoonlijk advies voor uw specifieke interieur of wilt u gewoon nog wat extra inspiratie opdoen? Bestel een paar gratis stalen om het effect rechtstreeks bij u thuis te zien. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom en zie met eigen ogen wat een PVC vloer doet voor de ruimte.
 

Veel gestelde vragen over PVC vloeren

Verschillende legsystemen

Beide systemen geven een schitterend, duurzaam en stil eindresultaat. 
Ook zijn ze beide uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming. Neem contact op als u wilt weten aan wat voor voorwaarden de vloer daarbij dient te voldoen. 
Naast het uiterlijk zijn er een aantal verschillen die voor u persoonlijk de doorslag kunnen geven.

Plak-PVC: 

 • door de minimale dikte optimale warmtegeleiding bij vloerverwarming
 • vrijwel geen ruimteverlies tussen vloer en plafond door minimale dikte

Klik-PVC:

 • voor handige klussers goed zelf te leggen
 • dit systeem kan er weer uitgehaald worden als u bijvoorbeeld verhuist
 • geen zichtbare naden of kiervorming doordat de klikverbinding de delen bijeen houdt
 

Wilt u persoonlijk advies of zelf zien en ervaren wat het beste bij u past? Bel ons dan op 085-760 0965 en we plannen snel een bezoek aan onze showroom.


Plak-PVC zonder ondervloer
Bij plak-PVC is een ondervloer niet nodig. De vloerdelen worden namelijk rechtstreeks tegen de vloer gelijmd. Wel dient het oppervlak vooraf geëgaliseerd te worden. Omdat de plak-PVC zo dun is, zie je anders iedere oneffenheid. Wij adviseren om plak-PVC daarom altijd te laten leggen en nemen u deze zorg graag uit handen.
 

Klik-PVC met ondervloer
Bij een kliksysteem heeft u wel een ondervloer nodig. Het voordeel is dat zo’n ondervloer en het kliksysteem prima zelf te leggen zijn als u graag zelf klust.

 

Warmwater of centrale vloerverwarming
Vloerverwarming gaat goed samen met een systeem op basis van verwarmd water. 
Door de geringe dikte van de PVC delen biedt dit materiaal een optimale warmtegeleiding. Uw vloer straalt hierdoor snel een aangename temperatuur uit, waardoor deze energiezuinige manier van verwarmen nog efficiënter werkt. 

Bel ons voor advies
Voor PVC vloeren geldt een maximale temperatuur en ze mogen ook niet te snel opgewarmd worden. Elektrische vloerverwarming is hierdoor ongeschikt, terwijl een warmwater- of cv-systeem weer prima samengaat. Neem contact op, zodat we u advies kunnen geven voor uw specifieke woonsituatie

Voorraadproducten
Als wij de vloerdelen op voorraad hebben, heeft u die binnen 2 weken in huis. Zo niet, dan is de levertijd circa 4 weken.
Neem contact met ons op als u een mooie vloer heeft gezien.

Sorteren op
229 resultaten

Pvc | Yukon Beach YUK-2625 | naturel

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Dessert Dune YUK-2626 | beige

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Mistral YUK-2631 | beige

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Sea Stone YUK-2622 | grijs

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Tan YUK-2621 | bruin

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Ivalo Barley IVA-2702 | midden bruin

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2

Pvc | Ivalo Cane IVA-2697 | grijs

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2

Pvc | Ivalo Flax IVA-2694 | naturel

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2

Pvc | Ivalo Oat IVA-2696 | creme

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2