Filters

Parketvloeren Visgraat

De houten visgraat vloer ziet u terug in de meest exclusieve woningen. Het visgraat parket geeft u het gevoel van warmte, exclusiviteit en oogt ook zeer trendy. Vooral dat laatste is erg bijzonder als u zich bedenkt dat visgraat parket al eeuwen meegaat.

Legwijze visgraat vloeren

Er zijn, kort gezegd, twee legwijzen voor de houten visgraat vloer. De traditionele legwijze en de lamelparket visgraat.
 

Legwijze lamelparket visgraat

Wanneer u kiest voor een houten visgraat vloer kiest u sowieso voor kwaliteit. Bij de lamelparket visgraat kiest u voor een plank die is opgebouwd uit meerdere lagen. De toplaag van de lamelparket visgraat is voorzien van massief hout, denk hierbij aan eikenhout. Deze toplaag heeft een dikte van 2.5 mm tot 6mm. De lamelparket visgraat is erg populair doordat deze erg stabiel is. De lamelparket visgraat  reageert niet snel op wisselingen in de luchtvochtigheid en trekt hierdoor minder snel krom. De lamelparket visgraat verlijmd u aan een vlakke ondervloer.
 
Kijk voor meer informatie over de luchtvochtigheid en de mogelijkheden met vloerverwarming ook eens op deze link.
 

Legwijze traditioneel houten visgraat vloer

Als u voor de authentieke legwijze kiest, kiest u voor de visgraat parket. Hierbij valt of staat alles met een stabiele, vlakke draagvloer waar u vervolgens naar gelang een ondervloer op plaatst. U maakt vervolgens de keuze tussen een Bourgogne vloerdeel, welke een dikte heeft van circa 9mm of een Tapis vloerdeel, welke een dikte kent van circa 5mm. Deze worden vervolgens genageld en verlijmd aan de ondervloer.
 
Wist u dat u bij het installeren van de vloer kunt kiezen uit meerdere patronen? Denk hierbij aan het Visgraat motief, de Hongaarse of de ambachtelijk parket (ook wel bekend als Versailles stijl). Meer weten over de legwijzen, de patronen en op welke manier de opbouw van de draag- en ondervloer vorm kan krijgen? Neem gerust eens contact met ons op. Wij kijken graag naar de mogelijkheden.

Lamelparket collectie

OOkvloeren heeft een schitterende selectie gemaakt van de mooiste visgraat vloeren. Wat dacht u een Eiken Rustiek of een Eiken 1-bis visgraat vloer? Als u fan bent van de veroudering is De Farm wellicht iets voor u. Als u van rust houdt is de Oslo houten visgraat vloer zeker het bekijken waard.

Houtsoorten visgraat parket

Wij komen er nooit helemaal uit wat nou leuker is aan de visgraat parketvloer. De eindeloze manieren van leggen? Of nagenoeg eindeloze houtkeuze die u kunt uitkiezen. Denk hierbij aan de Jatoba, Maple, Afzelia of bijvoorbeeld Eiken. Iedere houtsoort heeft zijn eigen karakter. Maar als u kiest voor exclusiviteit is de Eiken houten vloer wellicht het meest aanbevelingswaardig. Waarom? Zowel de Eiken planken als de Eiken visgraat vloeren kunt naar uw eigen smaak maken.

Visgraat vloer in kleur

Zwarte visgraat vloer

Zwarte visgraat vloer bewerkt u met olie, dat u de zwarte visgraat vloer met olie bewerkt wil nog niet zeggen dat de structuur van het hout niet meer tot zijn recht komt, in tegendeel zelfs: deze blijft schitterend naar voren komen.
 

Witte visgraat vloer

Witte visgraat vloer wordt bewerkt met witte olie. Deze kunt u eventueel ook vooraf geloogd of gerookt laten worden. Na het behandelen met de witte olie krijgt u een grijze kleur op de vloer. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de om de vloer te laten beitsen en daarna af te laten lakken.
Sorteren op
7 resultaten