Filters

Vinyl vloeren

Vinyl vloeren: een echte blijver!

Vanzelfsprekend vindt u in het assortiment van OOk vloeren ook de geliefde en zeer praktische vinyl vloeren. Deze worden ook LVT vloeren genoemd, oftewel luxe vinyl vloertegels. Kent u het nog, het zeil met de plastic uitstraling in de keukens van de jaren zeventig? Dat hebben we gelukkig achter ons kunnen laten. Het hedendaagse vinyl is verkrijgbaar in planken of tegels. Het gemak van het leggen is gelukkig wel hetzelfde gebleven als vroeger. De eenvoudige  legmethode en het beperkte onderhoud,  maken voor ons de vinyl vloer tot een echte blijver!

Zeil vloer in laminaat en parket uitvoering

De vertrouwde zeil vloer - bekend als vinyl op rol - verkopen we bij OOk vloeren dus niet. Het vinyl laminaat of vinyl parket dat u in ons assortiment terugvindt, is van hoogwaardige kwaliteit en een ideaal alternatief voor harde vloeren. Daarnaast denken wij dat u zich zult verbazen over de variatie aan prints en echtheid van de uitvoeringen. Met een betonlook bijvoorbeeld, heeft u een vloer in huis die niet onderdoet voor de, meestal veel duurdere, betonnen gietvloeren. Of wat dacht u van de houten, waarbij de nerven en groeven zo goed worden weergegeven, dat deze niet te onderscheiden zijn van een echte houten vloer? Een plaatje voor in uw woonkamer of kantoorruimte!

Vinyl laminaat kant en klaar geleverd

Vinyl laminaat groeit nog steeds in populariteit. En dat is niet voor niets! Dit type vloer wordt  kant en klaar geleverd worden, waarna u het direct kunt leggen in de gewenste ruimte. Een vinyl vloer is dus direct klaar voor gebruik, ideaal! Het vloerzeil kan zowel los geplaatst worden, als volledig verlijmd. Het voordeel van het los, ofwel zwevend plaatsen, is dat dit geen scheurtjes in de beton ondervloer veroorzaakt. Mochten er wel een paar scheurtjes ontstaan, dan is dat ook geen probleem: omdat de planken zwevend gelegd zijn, zijn oneffenheden alsnog niet zichtbaar.

Gemakkelijk leggen

Er is nog een mooi voordeel aan deze vloeren: ze zijn eenvoudig te installeren! Bent u een beetje een doe-het-zelver? Dan kunt u vast en zeker zelf de vloer leggen. Waar dit bij een houten vloer of laminaat vloer al een stuk lastiger wordt, kunt u deze klus gerust zelf uitvoeren. Een paar tips om gemakkelijk zelf vinyl te leggen:

 
  • Zorg voor een vlakke en vochtvrije basisvloer;

  • Maak de basisvloer egaal met een geschikte ondervloer;

  • Leg het klik pvc/vinyl klaar;

  • Begin met leggen in een hoek;

  • Zaag of snij de planken of tegels stuk voor stuk op maat; 

  • Klik in elkaar. Zie voor details de leginstructies in de verpakking:

  • In de winkel adviseren wij u graag over het legpatroon en het verlijmen of zwevend leggen van het vinyl.

 

Ga ermee aan de slag en u zult uzelf versteld doen staan: een prachtig resultaat in een paar uurtjes tijd én een compleet andere uitstraling van de ruimte!

Ondervloer voor vinyl voor extra duurzaamheid

Bij luxe vinyl vloertegels raden wij altijd een ondervloer aan. We begrijpen dat het uitkiezen van een geschikte ondervloer voor vinyl niet direct uw prioriteit heeft. Toch is het onmisbaar als u lang wil genieten van uw nieuwe vloerbedekking. Een goede ondervloer brengt een grote toegevoegde waarde, dit zijn de twee belangrijkste pluspunten:

 
  • Een ondervloer heeft egaliserend vermogen. Als de draagvloer van cement is of een andere samenstelling heeft, kan het zijn dat deze onvoldoende vlak is. De ondervloer zorgt dan voor de nodige egalisering. Kleine oneffenheden kunnen hiermee dus worden uitgevlakt. 

  • Een ondervloer heeft geluiddempend vermogen. Vinyl moet vaak voldoen aan een 10Db eis die meestal in een appartementencomplex gewenst is. Wij hebben de ondervloeren in ons assortiment die door erkende bureaus zijn getest, waarbij we de TUV en NSG certificeringen aanhouden.

 

Wij kennen onze producten door en door, vandaar dat wij u goed kunnen adviseren over uw keuze voor de juiste ondervloer. Het is namelijk belangrijk dat de ondervloer genoeg massa heeft om een goed rendement te krijgen van uw vloerverwarming. Dit betekent dat deze ondervloeren de warmte goed moeten doorlaten, zodat het huis lekker verwarmd wordt zonder extra verwarmingskosten. Ons professionele verkoopteam weet u precies te vertellen welke ondervloer geschikt is voor uw zeil vloer.

 

Vinyl vloer onderhouden is super eenvoudig!

Zoekt u een vloer die weinig onderhoud nodig heeft? Dan zit u helemaal goed met vinyl parket! Niks zo eenvoudig als een vinyl vloer onderhouden. Het begint direct na plaatsing al goed: in tegenstelling tot tegels of parket, heeft dit geen speciale behandeling nodig na plaatsing. Wel raden we aan om eventuele pleister- of lijmresten meteen te verwijderen. Even stofzuigen en napoetsen met een vochtige dweil en klaar! Nadat u uw prachtige nieuwe vloer in gebruik genomen heeft, wilt u deze natuurlijk netjes houden. Maar gelukkig: ook dat kost heel weinig inspanning! Stof verwijdert u met de stofzuiger of tussendoor met een microvezeldoekje. U kunt vervolgens de vloer onderhouden door deze wekelijks te dweilen. Maak de vloer niet te nat en realiseer u dat er in principe geen schoonmaakproduct nodig is. Natuurlijk kan er weleens iets mis gaan; vieze schoenen binnen of een glas dat omgaat, het kan altijd gebeuren. Voor hardnekkige vlekken kunt u bij OOk vloeren terecht, wij verkopen speciale middelen die uw LVT vloer weer snel zullen doen stralen!

Geschikt voor iedere woning

Ondanks dat het vinyl niet gemaakt is van houten materialen, heeft het wel een natuurlijke uitstraling. De tientallen variaties waarin de vloer te verkrijgen is, dragen daar natuurlijk aan bij. Of uw voorkeur nu uitgaat naar houtlook, stenen dessins of iets abstracts, het is allemaal mogelijk! Kiest u voor een patroon met hout, dan zult u de vloer nauwelijks van een echte houten vloer kunnen onderscheiden. Vaak is de uitvoering compleet met v-groef of een matte finish. Of wat dacht u van het stoere vinyl met betonlook? Hier wordt u iedere dag weer blij van! Een ander groot pluspunt is de prima combinatie met een vloerverwarming. Tegenwoordig is het merendeel van de nieuwbouwwoningen hiermee uitgerust. Vinyl is met zijn geringe dikte perfect om warmte goed door te laten, wat al snel zorgt voor een heerlijk comfortabel gevoel op winterse dagen of in herfstige weekenden.

De ideale gezinsvloer!

En, bent u al overtuigd? In onze showroom in Kaatsheuvel kunnen wij u nog veel meer vertellen over de voordelen van vinyl. Daarnaast kunnen we u natuurlijk voorbeelden laten zien, bijvoorbeeld van het chique visgraat vinyl parket, het praktische zeil in uni uitvoering of de momenteel erg populaire vinyl betonlook. Bovendien kunt u rekenen op een deskundig advies op maat, want iedere woning én uw persoonlijke voorkeuren, zijn onze handleiding om te helpen bij het maken van een goede keuze. Met vinyl vloeren zit u in ieder geval altijd goed, het is de ideale gezinsvloer!

Sorteren op
229 resultaten

Pvc | Yukon Beach YUK-2625 | naturel

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Dessert Dune YUK-2626 | beige

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Mistral YUK-2631 | beige

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Sea Stone YUK-2622 | grijs

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Yukon Tan YUK-2621 | bruin

176 x 1213 x 5 mm

€ 42,00/m2

Pvc | Ivalo Barley IVA-2702 | midden bruin

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2

Pvc | Ivalo Cane IVA-2697 | grijs

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2

Pvc | Ivalo Flax IVA-2694 | naturel

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2

Pvc | Ivalo Oat IVA-2696 | creme

176 x 1213 x 5 mm

€ 40,50/m2