Laminaat Plinten

Laminaat plinten verfraaien ieder interieur

Heeft u een prachtige nieuwe vloer laten leggen in uw woning? Dan mogen laminaat plinten als finishing touch zeker niet ontbreken! Een plint is eigenlijk een soort omlijsting van de vloer en overgang naar de muur. Plinten worden toegepast als wandbescherming tegen beschadigingen, maar ze zorgen tevens voor een verzorgde afwerking. Vaak wordt er te eenvoudig gedacht over plinten kopen, het is meestal iets wat onderaan het to do lijstje staat. Samen met de soort vloer, bepalen laminaat plinten echter de basis uitstraling van een ruimte. Daarmee zijn plinten een belangrijk en onmisbaar onderdeel van ieder interieur!

Plakpinten voor zwevende vloer

Plakplinten bevestigt u met de aanwezige plakstrip op de vloer, zoals de naam al doet
vermoeden. Deze plinten plaatsen we dus op de ondergrond en daarom zijn ze onderdeel van de vloer. Plakplinten zijn zeer geschikt voor zwevende vloeren. Een vloer wordt namelijk vaak zwevend en vrij van de wand gelegd, zodat de vloer ruimte heeft om ‘te werken’. Doordat de vloer vrij ligt, ontstaat er echter wel een kier tussen de wand en vloer. Dit kunt u netjes wegwerken door plinten te plaatsen.

Plinten plaatsen: muur of vloer?

Plinten kunt u plaatsen met schroeven, maar u kunt deze ook lijmen, vastspijkeren of met
montagekit bevestigen. Plinten zijn in vele verschillende kleuren te verkrijgen. Muurplinten worden meestal in dezelfde kleur als de muur gekocht of geverfd. Maar als u een statement durft te maken, kies dan voor een afwijkende tint die afsteekt bij de muur! Zo maakt u van de vloer een echte blikvanger! Plakplinten zijn meer onderdeel van de vloer, ze zijn als het ware een verlengstuk. Ze worden bijna altijd op laminaat gebruikt, vandaar dat plakplinten ook wel laminaat plinten worden genoemd.

Plinten kopen bij OOK Vloeren

Als u plinten wilt kopen bij OOK Vloeren, zult u verrast zijn door de vele mogelijkheden. Dat heeft zeker voordelen, maar wij begrijpen als geen ander dat dit soms de keuze er niet makkelijker op maakt. Ons team van ervaren vloeren- en interieurspecialisten helpt u graag op weg en laat u uitgebreid kennis maken met de diverse soorten plinten.

Soorten plinten:

  • Hoge plinten. Is uw woning klassiek of modern ingericht? Dan passen hoge plinten daar perfect bij. Kies bijvoorbeeld voor witte plinten tegen de muur. Zeker bij ruimtes met hoge plafonds staan hoge muurplinten erg mooi. Bijkomend pluspunt: eventuele kabels verstopt u eenvoudig achter een hoge plint!
  • Platte plinten. De randen tussen de muur en de vloer netjes wegwerken? Kies dan voor eenvoudige plakplinten, ofwel platte plinten. Deze zijn het mooist als u ze in dezelfde kleur koopt als de vloer. Bovendien zijn platte plinten ideaal als u weinig tijd aan het leggen wilt besteden.
  • Brede plinten. Heeft u uw huis strak ingericht met weinig accessoires, kies dan voor brede plinten. Zo ziet uw huis er verzorgd en opgeruimd uit.
  • Trap plinten. De trap plinten zijn zeer geschikt om de randen van bijvoorbeeld een houten trap af te werken. Daarnaast zijn ze ideaal om naden of voegen weg te werken.

Plinten in verschillende kleuren

U kunt met laminaat plinten oneindig variëren, de plinten zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Houdt u van een trendy inrichting en durft u te gaan voor een stoere look? Verras dan iedereen door te kiezen voor zwarte plinten. Bent u meer een liefhebber van strak en modern? Dan zullen witte plinten zeker een schot in de roos zijn. Met de grijze plinten van OOK Vloeren creëert u een tijdloze look voor uw woonkamer. 
Twijfelt u of plinten wel goed bij uw inrichting en vloer passen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze! Laat u professioneel adviseren door OOK Vloeren, want plinten in uw huis lijken misschien een detail, maar ze doen meer voor uw interieur dan u denkt!
Sorteren op
0 resultaten