Filters

Ondervloer 10db

Eisen omtrent geluidreductie

U kunt met de voorwaarde van 10 dB te maken krijgen als u in een appartement wilt gaan wonen of een nieuwe vloer over uw bestaande vloer geplaatst wilt hebben waar inmiddels de 10 dB eisen zijn ingevoerd.

Vaak wordt door vereniging van eigenaren een ondervloer met 10 DB als eis gesteld als u een harde vloer zoals parket, pvc of laminaat vloer wenst. De achterliggende gedachte hierbij dat u de buren niet met geluidsoverlast hindert. Begrijpelijk natuurlijk, u wenst immers zelf ook graag de nodige rust wanneer u dit nodig vindt.

Verschil tussen contact- en loopgeluidreductie

Een ondervloer met 10 DB  kan u daarbij helpen zodat u ongestoord kunt genieten.

 Het is best lastig uit te leggen wat een ondervloer 10dB nu inhoudt.. Er staan vaak allerlei tekentjes op diverse ondervloeren 10DB die niet altijd evenveel duidelijkheid bieden.

OOK vloeren zal zo goed mogelijk de verschillen van ondervloer 10DB aan u uitleggen.

Een ondervloer 10 DB zorgt voor contactgeluidreductie, niet te verwarren met loopgeluidreductie.

  • Allereerst is het belangrijk wat voor drager vloer u heeft. Dat kan een cementdekvloer vast of zwevend zijn of een houten draagvloer. De draagvloer is de constructie waarop u de vloerbedekking  wil hebben.

  • Dan zijn er nog de verschillende vloertypes zoals hierboven genoemd die u op de ondervloer 10DB kunt plaatsen,  zodat u  voldoet aan de gestelde eisen. Voor alle vloertypes heeft OOK vloeren een gecertificeerde ondervloer 10DB. Wel zo belangrijk dat de ondervloer in combinatie met de vloerbedekking 10 DB getest is, zodat u er zeker van bent dat er geen probleem optreedt. 

  • Belangrijke testrapporten zijn door TüV, NTA en Nsg uitgegeven. Deze test labels testen de ondervloer 10 DB volgens de in Nederland door het bouwbesluit opgestelde regels. De testen zijn belast uitgevoerd, zeker niet te verwarren met onbelast uitgevoerde testen. De onbelast uitgevoerde testen voor ondervloer 10DB geven vaak tot wel 9 DB extra geluidsdemping, maar voldoen niet aan het besluit wat in Nederland is genomen. Eigenlijk moet u dit getal ongeveer delen door twee om de juiste waarde te krijgen. Laat u door OOK vloeren goed voorlichten, daar zijn we voor.

OOK vloeren heeft in haar assortiment van Beaufloor ondervloeren de juiste ondervloer 10 DB met de door u gewenste vloerbedekking.

De 10dB geluidsnormering in combinatie met vloerverwarming

Als we dan zover zijn dat de juiste ondervloer 10DB is uitgekozen,  moeten we ook nog kijken naar de weerstand bij vloerverwarming en de drukvastheid die het  kliksysteem goed ondersteund. Om het juiste resultaat te krijgen is kennis van de diverse ondervloeren 10 DB een must. Wij helpen u daarom graag met advies over de genoemde mogelijkheden. 


 
Sorteren op
4 resultaten

Beaufloor Easy 10dB BFLE

800 x 625 x 5 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor 10dB Supremo Tempo BFL-T

1000 x 15000 x 2 mm

€ 5,95/m2

Beaufloor plaat 10dB BFL-OP10

590 x 790 x 9 mm

€ 8,95/m2

Beaufloor PVC Comfort 10dB BFL-CF10

1000 x 1500 x 1.2 mm

€ 5,95/m2