Filters

Eiken Visgraat

Houten visgraat vloeren zijn zeer geliefd

Houten visgraat vloeren zijn een van de meest tijdloze en populaire vloeren die OOK vloeren in haar collectie heeft. Dat is ook niet zo gek. Er is een zeer breed aanbod in deze vloeren. Onze collectie bevat meerdere houtsoorten, waaronder eikenhout. Daarnaast zijn de vloeren in meerdere kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Zo heeft u altijd een houten visgraat vloer die bij uw wensen past en bovendien ook nog eens uniek is. Want zeg nu zelf; de magazines staan tegenwoordig vol met deze vloeren in het prachtige visgraat patroon!

De mogelijkheden van een v-groef vloer van hout

Wanneer u de keuze maakt voor een nieuwe houten vloer, is het goed om te weten dat er meer is dan enkel een verschil in kleur en afmeting van de planken. Zo heeft u de keuze uit massief hout en lamelparket, tapis of bourgogne parket. Al deze vloeren hebben hun eigen kenmerken. Alvorens u een beslissing maakt is het goed om te de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Zo bent u verzekerd van de juiste keuze en is optimaal woongenot gegarandeerd. Een V groef vloer van hout is een unieke vloer. In alle opzichten.

Een V-groef wordt in het hout gefreesd

Deze vloeren worden op een specifieke manier bewerkt, ze worden namelijk gefreesd. Dit kan op meerdere manieren:
  • De meest voorkomende manier is een v-groef van ongeveer 2 mm diep. Deze wordt aan de beide lange zijde van een plank gefreesd. Het is ook mogelijk dat de v-groef vloer van hout aan alle zijden van de plank gemaakt wordt.
  • Afhankelijk van de machine kan er eventueel ook een micro vellingkant gefreesd worden of een grote v-groef. Een grote v groef in het hout is niet heel gangbaar, omdat daar meer vuil in komt te zitten en tegenwoordig zijn we steeds praktischer als het om schoonmaken gaat.
  • Een v-groef geeft planken juist het houten vloerdelen effect. Mocht er na het leggen toch wat hoogteverschil aanwezig zijn, dan valt dit optisch minder op. Dat geldt ook bij een vloer die wat gaat werken en waardoor er kiervorming ontstaat. Door deze bewerking, vallen de kieren minder op. Nadat er weer minder gestookt wordt, wordt het vochtiger in huis en zullen de kiertjes weer verder dicht gaan staan.

Waar u rekening mee dient te houden

Uiteraard zijn er ook zaken waarop u moet letten wanneer u houten visgraat vloeren gaat installeren in uw woning. Zo is het een vloer die ‘werkt’, dit houdt in dat bij grote verschillen in de luchtvochtigheid, de vloer kan uitzetten of kan inkrimpen. Bij het krimpen ontstaan er naden in de vloer. Hierdoor is de vloer niet geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes zoals badkamers, kelders, schuren of toiletten. De vloer is evenmin geschikt voor gebruik met vloerverwarming.
De meeste vloeren van hout worden ‘gelijmd’ gelegd. Dit houdt in dat de vloeren worden vastgelijmd aan de ondervloer. Deze dient dan ook vlak te zijn. Bij een Tapis of Bourgogne vloer is het na het plaatsen van een ondervloer mogelijk om deze te schuren om hem vlak te krijgen. Wanneer u daarna de vloer verlijmd aan de ondervloer, bent u ervan verzekerd dat de vloer voor een (zeer) lange periode goed op zijn plek blijft liggen. Zo is uw woongenot lang gewaarborgd. Daarnaast zorgt de verlijming ervoor dat de ruimte tussen het loopvlak en de ondervloer nihil is, hierdoor zal de vloer minder geluid produceren.
Het vinden van de juiste vloer is niet zo eenvoudig als men soms doet vermoeden. Wilt u advies bij het kiezen van een nieuwe vloer voor uw woning of bedrijf? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Sorteren op
7 resultaten