Filters

Laminaat vloeren

Laminaat is en blijft populair

Laminaat is een zeer slijtvaste harde vloer waar u jarenlang plezier van hebt. Door de voelbare structuur, is het laminaat niet van een planken vloer te onderscheiden. Bestel een staal of kom naar de showroom zodat u zelf kunt kijken en vergelijken. 

Laminaatvloer om lang van te genieten

De laminaatvloer heeft inmiddels al een lange geschiedenis. In de begin jaren 70 zijn de eerste laminaatvloeren geproduceerd. Tussen toen en nu zitten veel jaren en veel technische ontwikkelingen. De dragerplaat MDF of HDF is als basis hetzelfde gebleven. De eerste laminaatvloeren waren met een mes en groef systeem. De vloerdelen werden door middel van tubelijm aan elkaar gelijmd. Op deze manier werd de verbinding meteen vochtwerend gemaakt. Jaren later kwam het klik laminaat. In eerste instantie was dit laminaat zeer vochtgevoelig. Doordat er geen lijm meer nodig was om de onderlinge delen te leggen, was er ook geen afdichting tussen delen. Later werd de klikverbinding van MDF of HDF geïmpregneerd waardoor de delen weer vochtwerend waren. Maar net als toen, is te veel gebruik van water nog steeds niet goed voor een laminaatvloer. Of u kiest voor een vochtbestendig laminaat, zoals bijvoorbeeld de Colosseum serie van de OOK vloeren. Deze laminaatvloer heeft een speciaal productieproces ondergaan, waardoor 2 watervaste lagen in combinatie met een strak
kliksysteem ervoor zorgen dat u dit laminaat in vochtige ruimtes kunt plaatsen. Daarbij is deze vloer zo stabiel dat tot (20x20mtr) 400m² gelegd kan worden zonder profielen die de ruimte onderbreken.

Een mooie aanvulling van laminaat van de OOK collectie

OOK laminaat heeft naast de Colosseum een andere collectie, genaamd Solid Laminaat. Deze heeft ook een dikte van 12mm. Deze dikke vloerdelen hebben tenminste één groot voordeel: doordat de vloer dikker is dan een standaard laminaatvloer, van 8mm, wordt het loopgeluid gereduceerd. Dit in combinatie met Beaufloor Silenzio ondervloer. Bovendien krijgt u het idee dat u zich op een houten vloer beweegt. Laminaat van OOK vloeren is verder uitgebreid met een complete collectie aan Visgraat XL vloeren. Deze hebben dezelfde voordelen als de 12mm Solid collectie. Ze hebben dezelfde dikte en een aantal overeenkomende decor kleuren. Door het visgraat legpatroon heeft u een authentiek legpatroon in een modern jasje.

Waarom kopen van laminaat online?

Waar moet u op letten bij het kopen van laminaat online? Er zijn veel laminaat vloeren te koop, dus zoek een laminaat dat past bij uw persoonlijke woonsituatie. Denk daarbij aan uw dagelijkse leefomstandigheden; kinderen, huisdieren, veel bezoek van vrienden of familie. Het laminaat van OOK vloeren heeft verschillende kwaliteitsklasse in haar assortiment. Deze worden aangeduid met een AC normering. Om een voorbeeld te geven, de benaming AC1 staat voor de normering van licht, huishoudelijk gebruik. Wanneer het laminaat voorzien is van de normering AC 6, dan praten we over zeer intensief. Dit is meestal commercieel gebruik. Dit laminaat, aangeduid met AC6,  is de zwaarste kwaliteit onder de laminaatvloer. Laminaat van OOK vloeren varieert van AC 4 tot en met AC 6. Dat wil zeggen dat wij geen lichte kwaliteit laminaat hebben. Enkel laminaat met een midden tot hoge kwaliteitsnormering. Bovendien is het belangrijk bij het laminaat kopen online of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming.
Alle laminaat van OOK vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wilt u weten wat de warmteweerstand of doorlaatbaarheid is van het  door u uitgekozen laminaat, kijk bij de productspecificaties onder de afbeelding van de door u gewenste laminaatvloer. Een aandachtspunt is ook de ondervloer. Deze mag niet te veel isoleren anders heeft u alsnog geen plezier van uw vloerverwarming. Wij adviseren u graag welke ondervloer voor u geschikt is. Kijk op ondervloeren.

Welke verschillende typen laminaat zijn er?

Als we over typen praten, bedoelen we legpatronen. Een voorbeeld hiervan is:

Laminaat Visgraat XL.

Wat vroeger enkel in parketvloeren te leggen was, is nu in laminaat visgraat ook leverbaar. Deze combinatie is niet van een echte visgraat parket vloer te onderscheiden. Als bijkomend voordeel: eenvoudig in onderhoud.
 

Laminaat kan niet zonder plinten.

Uw vloer verdient een mooie afwerking. Daar horen laminaat plinten bij. Of u nu kiest voor moderne MDF plint die u wenst te schilderen in de kleur van uw muur, of u plaatst een platte lijst. Beiden zorgen voor de finishing touch van uw vloer.
 

Laminaat en vloerverwarming.

Een goede combinatie! Heeft u een nieuwbouwwoning dan is de kans groot dat uw hoofdverwarming de vloerverwarming is. Gelukkig kan laminaat en vloerverwarming goed gecombineerd worden, omdat laminaat een goede warmte geleiding is. Wel belangrijk is dat u de juiste ondervloer gebruikt, zodat u blijvend profijt blijft houden van uw vloerverwarming. Ga voor meer informatie over ondervloeren en vloerverwarming naar laminaat / vloerverwarming
 

Laminaat waterbestendig voor in de badkamer.

Het is echt mogelijk, laminaat voor in de badkamer! OOK vloeren heeft een speciale serie waterbestendig laminaat wat in vochtige ruimtes gelegd kan worden. OOK vloeren Colosseum heeft aan beide zijde watervaste lagen. Dit in combinatie met een strak kliksysteem en u heeft gegarandeerd waterbestendig laminaat. Door deze techniek is Colosseum te leggen tot (20 x 20 meter) 400m² aan één stuk, zonder profielen.
vloer/colosseum

Een grote keuze aan laminaat kleuren

Hoe maakt u een keuze uit z’n groot kleurenpalet? OOK vloeren probeert alle laminaat kleuren zo goed mogelijk te filteren, zodat u eenvoudig een juiste kleurstelling kunt kiezen. Een juiste combinatie van kleur is belangrijk voor de sfeer die u wilt uitstralen. Kijk wat kleur contrasten kunnen betekenen voor uw woonruimte. Contrasten in uw interieur geven een extra dimensie waardoor er een mooi effect ontstaat. Bijvoorbeeld een lichte vloer met donkere meubels of juiste andersom, een donkere vloer met lichte meubels. Op deze manier komen zowel de vloer als uw meubels goed tot zijn recht. Wij willen u graag wat tips meegeven.
  • Witte laminaat vloer of een andere lichte vloer maakt uw woonkamer een groter en ruimtelijker. Door de weerkaatsing van het witte laminaat creëert u extra licht in huis.
  • Zwart laminaat past zeer goed in de trend van nu. In combinatie zwart staal en ruwe materialen creëert u een industrieel interieur. Dit in combinatie met lichte meubels zoals “onbehandeld eiken look” is een eyecatcher in interieur land.
  • Met hoogglans laminaat wordt de nadruk absoluut op uw vloer gelegd. Eigenlijk maakt het niet meer uit wat voor meubels u op de vloer gaat plaatsen. De aandacht gaat absoluut naar uw hoogglans laminaat, welke kleur u ook kiest, rood, wit, zwart of houtlook.
  • Donker laminaat geeft een knus gevoel. In combinatie met witte muren of door juist één muur een kleur te geven, ontstaat een huiselijk gevoel.
  • De laminaat vloeren van OOK vloeren hebben allemaal een houtlook. In de meeste gevallen wordt een eiken structuur weergegeven in verschillende kleurstellingen. De laminaat houtlook wordt benaderd door de tekening van een eikenboom. Eventueel noesten, scheuren, andere oneffenheden worden zo realistisch mogelijk benaderd. Het mooiste effect wordt gecreëerd als de tekening van het hout en de borsteling van het laminaat met elkaar overeenkomen. Als u tegen het licht inkijkt, ziet u de structuur meelopen met de tekening. Hierdoor is het nauwelijks van echt hout te onderscheiden!

Zoekt u een laminaat aanbieding?

Voor een laminaat aanbieding kunt u ook terecht bij OOK vloeren.  Wij bieden laminaat van goede kwaliteit in combinatie met een goede prijs. Zo weet u altijd wat de beste vloer voor u is. Voor laminaat aanbiedingen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 085-760 09 65

Hoe makkelijk is laminaat te onderhouden?

Iedere vloer heeft onderhoud nodig. Of het nu tapijt, PVC, hout of een laminaatvloer is. Maar van al deze vloerbedekkingen is het laminaat het makkelijkst te onderhouden. Stof trekt niet in de vloer waardoor het met een stofwisser of stofzuiger stofvrij is te maken. Vet en vuil trekt niet in de vloer. Dit kunt u verwijderen met een licht vochtige doek. Wij adviseren naast het stofzuigen (met speciale mondstuk voor harde vloeren) uw vloer licht vochtig met een laminaat reiniger te reinigen. Gebruik in het dweilwater wel een reiniger die door Uv-straling afbreekbaar is. Op die manier krijgt u geen vetophoping op uw vloer wat op den duur strepen veroorzaakt. Dr. Schutz laminaat reiniger is de reiniger die wij adviseren zodat u lang plezier blijft houden van uw vloer. Heeft uw kleintje zich enthousiast uitgeleefd op uw vloer met kleurstiften? Geen paniek, probeer Dr. Schutz vlek verwijderaar. Niet onbelangrijk is een goede inloopmat. Dit voorkomt dat er veel zand en vuil naar binnen wordt gelopen. Een praktische tip: maak de inloopmat niet te klein. Daarnaast adviseren wij om onder uw meubelstukken bescherming te plaatsen. In ieder geval onder meubelstukken die u wel eens verschuift om daar viltdoppen te plaatsen bijvoorbeeld onder stoelen. Voor grotere oppervlakte als banken, kasten, kunstwerken kunt u  viltstroken gebruiken.  Mocht u in verband met schoonmaken iets willen verschuiven, dan ontstaan er niet direct krassen in uw vloer. Of als u een kleine wijziging aan uw interieur wilt aanbrengen, kan dat zonder problemen. Zo kunt u met een klein beetje moeite langere tijd genieten van uw vloer.
Sorteren op
27 resultaten

Laminaat | Colosseum Calico DLA13 | grijs

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Colosseum Fortizo DLA32 | creme

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Colosseum Sunset DLA11 | naturel

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Colosseum Tingo DLA71 | naturel

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Solid Cerderia ICS619 | grijs

214 x 1286 x 12 mm

€ 37,10/m2