Filters

Ondervloer PVC

Welke ondervloeren voor PVC vloeren zijn er?

De ondervloer voor PVC vloeren is eigenlijk net zo belangrijk als de PVC vloerbedekking zelf. Eerst willen wij uitleg geven over de mogelijkheden van PVC vloeren om zo tot de juiste ondervloer voor uw uitgekozen vloer te komen.

PVC vloeren zijn in verschillende varianten te verkrijgen, namelijk;
- de te verlijmen PVC vloer, ook wel dryback genoemd
- een klik PVC vloer, ook wel rigid PVC klik genoemd
- en volledig zwevend, zonder klik en zonder plak de zogenaamde Loose lay PVC

Voor ieder van deze vloerbedekkingen heeft OOK vloeren een andere PVC ondervloer in haar assortiment.
De zeer veel gekozen rigid core PVC vloer wil eigenlijk zeggen, stijve vloer. Omdat het een stijve vloer is, is het zeer belangrijk de juiste PVC ondervloer te kiezen in combinatie met de rigid core PVC vloer.

Contact geluid

Een drukvaste ondervloer voor PVC zoals Beaufloor Silenzio of Beaufloor Easy 10dB voldoen aan de eisen die door een fabrikant worden gesteld aan de PVC ondervloer ter bescherming van het kliksysteem.

Deze ondervloeren voor PVC hebben een egaliserende werking en kunnen in appartementen geplaatst worden. En waar mogelijk in combinatie met 10dB eisen voor contactgeluid om te voorkomen dat buren overlast ervaren.

Misschien heeft u wel combinatie nodig van een PVC ondervloer die zowel voldoet aan de 10dB eisen als ook gelegd kan worden op vloerverwarming. Mocht dit het geval zijn dan heeft OOK vloeren de juiste combinatie van de PVC ondervloer voor u. Met een ondervloer die een zeer lage warmteweerstand van slechts 0,01 m² K/W zit u er warmpjes bij. De vele combinaties kunnen u zorgeloos laten genieten van uw nieuwe aangeschafte vloer.

Natuurlijk is een rigd core PVC vloer niet de enige PVC vloer. Er is namelijk ook nog de zogenaamde dry back ofwel te verlijmen PVC vloer. En dan is er nog de de Loose lay. Deze PVC versie is los te leggen. Deze PVC vloer is te leggen zonder lijm en zonder kliksysteem. Zowel de dryback als de Loose lay hebben hun eigen PVC ondervloer nodig.

Los of lijmen

Bij te verlijmen PVC vloerbedekking (dryback) is het uiterst belangrijk dat de ondervloer PVC ondervloer er voor zorgt dat de vloer volledig vlak is. De te verlijmen PVC vloer is immers maar 2 tot circa 3mm dik. Alle oneffenheden kunnen bij een niet vlakke draagvloer doortekenen. Daarom is het advies om de draagvloer uit te vlakken waarna deze geschuurd wordt en een goede vlakke PVC ondervloer te krijgen.

Bij OOK vloeren hebben wij ook nog een andere oplossing. Een PVC ondervloer waaraan een lijmlaag zit. Door de PVC vloerdelen hier op te leggen/plakken ontstaat er als het ware een zwevende vaste vloer. Dit is combinatie van de voordelen van de verlijmde en klik pvc vloeren in één. Deze ondervloer is genaamd Beaufloor Colla Acustica. Deze PVC ondervloer is ideaal wanneer u de bestaande vloer intact wilt houden maar toch een verlijmde PVC vloer wenst. Vraagt u zich af hoe het dan zit bij Loose lay PVC vloeren? Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde: u kunt ervoor kiezen deze loose lay volledig los te laten leggen of zelf te plaatsen. Voorwaarde is dat de ondervloer PVC ondervloer dan zeer vlak moet zijn om doortekening te voorkomen. Ondanks dat Loose lay PVC van OOK vloeren dikker is tot circa 7 mm, dient u er wel rekening mee te houden dat oneffenheden in de vloer zichtbaar kunnen zijn.

Daarom raden wij u aan om te kiezen voor een professionele PVC ondervloer met een lijmlaag of antislip zodat uw bestaande vloer niet beschadigd raakt. Wij van OOK vloeren helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Sorteren op
9 resultaten

Beaufloor Silenzio BFL-S

1000 x 10000 x 2.5 mm

€ 6,95/m2

Beaufloor Easy 10dB BFLE

800 x 625 x 5 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor 10dB Supremo Tempo BFL-T

1000 x 15000 x 2 mm

€ 5,95/m2

Beaufloor ondervloerplaat BFL-OP

590 x 790 x 7 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor plaat 10dB BFL-OP10

590 x 790 x 9 mm

€ 8,95/m2

Beaufloor Alufoam BFL-A

1000 x 15000 x 3 mm

€ 3,00/m2

Beaufloor PE folie BFL-PE

1000 x 50000 x 0.016 mm

€ 1,50/m2

Beaufloor Colla Acustica BFL-CA

1000 x 6500 x 1.8 mm

€ 12,95/m2

Beaufloor PVC Comfort 10dB BFL-CF10

1000 x 1500 x 1.2 mm

€ 5,95/m2