Filters

Ondervloer Platen

Comfortabele ondervloer

Ondervloer platen zijn comfortabele ondervloeren die gebruikt worden om een oneffen vloer te egaliseren, zodat een vlakke draagvloer ontstaat waarop diverse zwevende vloeren kunnen worden geplaatst. Het meest bekend is de groen plaat, dit is een ingekleurde vezel  plaat
Er is een veelvoud aan ondervloer platen op de markt en ieder van deze ondervloeren hebben hun eigen specifieke toepassing. Dit is afhankelijk van het uiteindelijke doel wat u wilt bereiken.

De toepassing

Ondervloer platen voor contactgeluidreductie 10 DB worden vervaardigd uit houtvezelplaten meestal populieren houtvezels en variëren van 8 tot ca. 10 mm dikte,  waarmee u een goed egaliserend vermogen heeft. Dunnere ondervloer platen voldoen ook uitstekend, deze komen echter niet aan de norm voor geluidsreductie.  De vezelplaat geeft extra comfort vanwege de warmte die de vezel vasthoudt en is goed drukvast voor het plaatsen van laminaat en houten vloeren.

Meestal worden deze ondervloeren gebruikt op een houten draagvloer maar ze zijn ook uitstekend geschikt op betonachtige vaste draagvloeren of over bestaande tegel vloeren.

 

Drukvaste is belangrijk

Als plaatmateriaal heeft OOK vloeren in haar assortiment de zogenaamde XPS schuim platen, deze zijn zeer drukvast met vochtscherm en in combinatie met laminaat ook nog eens zeer goed contactgeluid reducerend bij installatie in appartementen. Deze ondervloer platen zijn licht en eenvoudig te installeren. Ze zijn erg gebruiksvriendelijke en ze zijn  met of zonder vochtscherm. Dit type plaat wordt los op de bestaande vloer geplaatst.

 

Stabiliteit voor betrouwbaarheid

Met een goede ondervloer kunt u ook de draagvloer stabiliseren. Dit gebeurt met een dikke spaanplaat of multiplex plaat, die op de bestaande houten draagvloer wordt geschroefd, zodat beweging uit den boze is. Zodoende kunt u over deze ondervloer plaat een harde vloerbedekking plaatsen zoals laminaat, hout of bijvoorbeeld klik pvc vloerdelen. Bij het toepassen van deze ondervloer plaat moeten schroeven de verbinding maken met de draagvloer. De platen zijn in diverse diktes verkrijgbaar om indien nodig op te hogen.

Een goede ondervloer plaat is een betrouwbare oplossing voor vele soorten vloerbedekkingen.

Sorteren op
3 resultaten

Beaufloor Easy 10dB BFLE

800 x 625 x 5 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor ondervloerplaat BFL-OP

590 x 790 x 7 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor plaat 10dB BFL-OP10

590 x 790 x 9 mm

€ 8,95/m2