Filters

PVC Vloeren Betonlook

PVC vloeren in betonlook

Een PVC vloer met betonlook combineert het beste uit twee werelden: de stoere uitstraling van beton en het gemak van PVC. Deze stijl gaat goed samen met andere materialen en wint niet voor niets aan populariteit.

PVC vloer met betonlook eenvoudig online kopen

Tegenwoordig is beton niet alleen populair vanwege de hardheid, maar ook om zijn ongepolijste uitstraling. Door het natuurgetrouwe uiterlijk geeft ook betonlook PVC een industriële, luxe uitstraling aan uw interieur. De kleur is er in verschillende nuances die gemakkelijk zijn te combineren met allerlei materialen, stoffen en kleuren. OOK vloeren heeft verschillende betonlook PVC vloeren in het assortiment, onder andere van Tajima, ParquetVinyl, TreeFloor en Objectflor.

PVC betonlook vloeren zijn vrijwel naadloos

Onze PVC betonlook vloeren zijn zo doorontwikkeld dat zowel klik- als plak-PVC een schitterend en nagenoeg naadloos resultaat geeft. Kies bijvoorbeeld voor een extra grote PVC-tegel, zoals de Cemento van TreeFloor Titan. Die versterkt op een natuurlijke manier de naadloze uitstraling van uw PVC betonlook vloer, doordat er simpelweg minder naden zijn. 

Goed om te weten: een PVC vloer bestaat uit tegels en niet uit één geheel, zoals gegoten beton. U kunt dus een klein verloop zien. Maar daar staan dan wel een aantal fijne onderhoudsvoordelen tegenover. 

De voordelen van PVC tegels in betonlook

Met een vloer van PVC tegels in betonlook haalt u gemak én schoonheid in huis. Zo zijn deze PVC tegels ook geschikt voor vloerverwarming/-koeling. De voordelen in vergelijking met een gegoten betonvloer zijn onder andere:
  • 100% waterbestendig
  • onderhoudsvriendelijk
  • een speciale impregneermiddelen nodig
  • geen barstjes en scheurtjes
  • voelt warmer aan de voeten
  • zeer dun, dus geen hak- of breekwerk nodig

Doe inspiratie op

Wilt u hulp bij uw keuze? Neem dan contact met ons op voor advies, vragen of een afspraak in onze showroom. We hebben volop inspiratie als het gaat om PVC vloeren in betonlook.
 
 

Veel gestelde vragen over PVC betonlook


Verschillende grijze kleurnuances
In tegenstelling tot een echte betonvloer is een PVC vloer in betonlook maar enkele millimeters dik. Doordat er in de tegels verschillende tinten zijn verwerkt, ontstaat de realistische uitstraling van beton. Die doet warmer aan dan een egaal grijze vloer. 

 

Eenvoudig zelf te leggen dankzij kliksysteem
Kiest u voor een kliksysteem, dan kunt u de vloer zelf leggen. Bij plak-PVC raden we aan om een professioneel bedrijf in te schakelen. Wij bieden een uitstekende legservice bij al onze vloeren. Die neemt u graag alle zorgen uit handen, ook bij klik-PVC.

De belangrijkste voordelen:

  • zelf te installeren (klik-PVC) 
  • onderhoudsvriendelijkheid 
  • geluidsdempende werking n
  • neutrale basis voor diverse woonstijlen 

Installatie
Bij het installeren van de vloer hoeft u enkel rekening te houden met een gladde, schone ondervloer. Een PVC vloer is slechts enkele millimeters dik en daarom hoeven er zelden sloopwerkzaamheden plaats te vinden. Een ander voordeel is dat de betonlook vloer geen droogtermijn heeft, in tegenstelling tot beton. U kunt er direct na het leggen zorgeloos van genieten. 

Onderhoudsvriendelijk
Een PVC vloer betonlook hoeft u alleen maar regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Aanvullend kunt u aan het dweilwater Easy Peasy (link) toevoegen voor extra bescherming en reiniging van de vloer. 

Vochtbestendig
Zoals iedere PVC vloer is ook de PVC betonlook ongevoelig voor vocht.  Hierdoor is het gebruik in vochtige ruimtes, zoals een badkamer, geen enkel probleem. Daarnaast is een PVC vloer minder hard dan beton. Hierdoor loopt u in de koudere jaargetijden altijd op een aangename vloer, los van het feit of u vloerverwarming heeft of niet. 

Geluidsdempend
PVC vloeren staan bekend om een goede geluidsdemping, terwijl betonvloeren juist bekendstaan om hun contactgeluid. Met een PVC betonlook vloer geniet u dus van de fraaie uitstraling van beton en haalt u tegelijkertijd rust en stilte in huis. Dit is fijn voor uw eigen woonplezier, maar ook voor eventuele onderburen. De vloeren hebben naast geluidsdemping ook goede akoestiek en zijn ideaal voor een bovenverdieping. 

Neutrale uitstraling
De PVC vloeren met betonlook hebben vaak een neutrale uitstraling. Hierdoor zijn ze de ideale basis voor ieder interieur. In het assortiment van OOK vloeren vindt u betonlook vloeren van een lichte tint (grenzend aan wit) tot een donkere, bijna zwarte tint.

Ondervloer

OOK vloeren adviseert u altijd een goede ondervloer te installeren voor een optimaal resultaat. Bij ons vindt u series met en zonder geïntegreerde ondervloer. Bij die laatste heeft u geen losse ondervloer meer nodig; wel zo gemakkelijk.


Nagenoeg naadloos
Een PVC vloer behoudt altijd naden, doordat de delen los van elkaar gelegd worden. Sommige series hebben een klein facetrandje, om de naad optisch minder opvallend te laten zijn. Een facetrandje is een klein, schuin randje rondom de vloerdelen. Een PVC vloer is dus niet naadloos, maar de naden zijn minder zichtbaar.

Sorteren op
42 resultaten