Filters

Ondervloeren

Vergroot uw wooncomfort met een goede ondervloer

De aanschaf van een nieuwe vloer is een goede investering in uw woonruimte. Bij de juiste keuze volledig naar uw wens ingevuld, levert een vloer immers een grote bijdrage aan uw woongenot waarvan u lange tijd kunt genieten. Bij de aanschaf van laminaat, PVC of houten planken, wordt niet altijd evenveel aandacht besteed aan de juiste ondervloer, OOK wel ondertapijt genoemd. Begrijpelijk omdat er van de basis onder uw vloer eigenlijk niets meer zichtbaar is,  maar wel jammer omdat een goede basis u nog meer plezier zal geven van uw vloer.

Ondervloeren laminaat voor geluiddempende werking

Bij harde vloerbedekkingen - anders dan tapijt - kunt u denken aan laminaat, PVC klik en zwevend geplaatste houten vloeren. Bij deze harde vloerbedekkingen heeft een juiste ondervloer een geluiddempende werking. Dit wordt OOK wel loopgeluidreductie genoemd. Wanneer u over uw vloer loopt met bijvoorbeeld hakken, kan dit behoorlijk wat geluid veroorzaken wat doorklinkt in de ruimte. Bij de keuze van de juiste ondervloeren voor laminaat of hout, wordt dit geluid voor een groot gedeelte gedempt. Dit is zeer wenselijk in bijvoorbeeld gehorige, aan elkaar gekoppelde woningen. Niet alleen biedt de juiste ondervloer u een verhoogd wooncomfort, OOK uw buren zullen blij zijn met uw keuze om ondertapijt van een goede kwaliteit te installeren. Naast de geluiddemping in uw ruimte, is het in bijna alle gevallen bij bewonen van appartementen verplicht om ondervloeren te plaatsen die overlast naar onderburen voorkomen. In statuten van vereniging van huiseigenaren of woningcorporaties staat meestal beschreven dat u aan 10 Db geluidsisolatie moet voldoen, de zogenaamde contactgeluidsisolatie norm. Uw keuze voor isolatie, zorgt voor de juiste normering in samenspel met de door u gewenste vloer van hout, PVC of laminaat.

Ondertapijt met een goede drukvastheid

Een ondertapijt voor laminaat dient ten eerste een goede drukvastheid te hebben zodat het kliksysteem door gebruik niet beschadigd raakt. Daarnaast biedt de juiste basis een egaliserend vermogen en weert het eventueel optrekkend vocht. Bij de ondervloeren voor  laminaat is het af te raden een ondervloer te installeren van zacht schuim, zogenaamd Alufoam of Goldfoam. Door de druk van belopen en belasten, zal er extra druk op de klikverbinding ontstaan. Daardoor ontstaat beweging in de verbinding, die zal beschadigen bij een ‘niet druk vast’ ondertapijt. Met als gevolg een veel kortere levensduur van uw laminaat. Veelal wordt een Alufoam-achtig product gekozen vanwege de lage prijsstelling, maar OOK hier geldt het gezegde: goedkoop is vaak duurkoop.

Geluiddempende eigenschappen

Als u een goede basis zoekt die gecombineerd kan worden met vloerverwarming of vloerkoeling, heeft u bij OOK Vloeren keuze uit diverse mogelijkheden. Niet alleen hebben de ondertapijten uit het assortiment geluiddempende eigenschappen. OOK specifieke eigenschappen voor gebruik in combinatie met vloerverwarming voor een hoog rendement zijn van toepassing. Daarnaast is het belangrijk dat optrekkend vocht met goede dampschermen wordt tegengegaan. OOK die ondervloeren zijn onderdeel van onze collectie. Meestal zijn de Beaufloor tapijten op rol uitgevoerd, zodat installatie eenvoudig kan gebeuren. U kunt kiezen uit zware kwaliteiten rubber in diverse diktes. Dit zorgt voor extra wooncomfort én hoogwaardige schuimvarianten met gecertificeerde TÜV geluidsdemping. De TÜV gecertificeerde Beaufloor ondervloeren voor laminaat, PVC of houten vloeren, zijn zeer geschikt bij plaatsing in appartementen waar 10 Db geluidsreductie is voorgeschreven. Bij houten draagvloeren zijn er diverse plaatmaterialen in verschillende diktes beschikbaar met een goed isolerend en egaliserend vermogen, om zo een vlakke vloer te maken waarop u eenvoudig de vloerbedekking kunt leggen. In combinatie met de juiste vochtschermen van Beaufloor, kunt u een betrouwbare basisvloer creëren.

Vloerverwarming met voldoende rendement

Met de opkomst van vloerverwarming in nieuwbouw en renovaties, is het natuurlijk uiterst belangrijk dat u voldoende rendement heeft van uw vloerverwarming. Buiten de bovengenoemde dempingen die uw ondervloeren voor laminaat, PVC en houten planken bieden, draagt een goede ondervloer OOK bij aan een goede warmte opbrengst van uw vloerverwarming. U wenst immers een zo hoog mogelijk rendement van uw vloerverwarming met daarop de door u gewenste vloerbedekking. Het is daarom raadzaam de technische aspecten van zowel het ondertapijt, als de warmte installatie op elkaar af te stemmen voor het beste resultaat. Onze adviseurs kunnen u daarbij prima behulpzaam zijn.

Ondervloeren voor PVC

De keuze voor een PVC klikvloer, is een keuze voor eenvoudige installatie en relatief eenvoudig onderhoud. OOK bij een PVC klikvloer adviseren wij om niet te kiezen voor zacht schuim. Door het indrukken bij belasting, daarmee bedoelen we de belasting dit ontstaat al u de vloer beloopt, zal de klikverbinding beschadigen. Voor de te verlijmen PVC vloeren kunt u OOK kiezen voor een egaliserende rubberen basis, met direct daarop verwerkt een zeer hoogwaardige lijmlaag. Hierdoor creëert u hetzelfde effect als een volledig vast verlijmde PVC vloer, zonder dat de draagvloer wordt beschadigd. Indien nodig, kunt u de vloer in zijn geheel zonder schade aan de draagvloer weer oppakken. De Beaufloor Colla Acustica, is OOK uitermate geschikt voor het vast/zwevend plaatsen van houten vloerdelen.

Ondervloeren en houten vloeren

Indien u kiest voor het installeren van een houten vloer is het evengoed verstandig om een drukvaste basis te kiezen. Het verhoogt uw wooncomfort en zorgt tevens voor een beschermende werking op het mes en groef systeem van uw vloer. Zeer belangrijk bij uw  keuze voor het ondertapijt dat u onder uw houten vloer legt, is het vochtscherm. Een goed vochtscherm is zeker bij houten vloeren niet weg te denken om kromtrekken en dergelijke tegen te gaan. Beaufloor heeft een of twee vochtschermen in het product verwerkt om optrekkend vocht tegen te gaan.

Ondervloeren en laminaat

Een ondertapijt voor laminaat dient ten eerste een goede drukvastheid te hebben zodat het kliksysteem door gebruik niet beschadigd raakt. Daarnaast biedt de juiste ondervloer een egaliserend vermogen en weert het eventueel optrekkend vocht. Bij de keuze van een laminaatvloer is het af te raden een ondervloer te installeren van een zacht schuim, zogenaamde Alufoam of Goldfoam. Door de druk van belopen en belasten zal er extra druk op de klikverbinding ontstaan. Daardoor ontstaat beweging in de verbinding, die bij een niet druk vaste ondervloer zal beschadigen. Met als gevolg een veel kortere levensduur van uw laminaatvloer. Veelal wordt een Alufoam achtig product gekozen vanwege de lage prijsstelling,  maar ook hier geldt het gezegde: goedkoop is duurkoop.

De technische kant

Er zijn zeer veel technische aspecten waar u zoal mee te maken krijgt. Om de vaak complexe teksten voor het plaatsen van harde vloerbedekking te vereenvoudigen, heeft OOK vloeren er voor gekozen om zo eenvoudig mogelijk ondervloer, draagvloer en te plaatsen vloerbedekking in een toegankelijke verwoording uit te leggen.
Wanneer u een vloer gaat installeren dient u rekening te houden met diverse draagvloeren. Deze draagvloeren kunnen bestaan uit een:
  • cement dekvloer, dit is de meest voorkomende draagvloer
  • anhydriet vloer, deze draagvloer vereist iets meer voorbereiding voordat u een vloer gaat plaatsen
  • een houten dekvloer wel of niet geïsoleerd, vooral in oudere woningen treft u deze vloer aan.

Kies voor kwaliteit, kies voor OOK Vloeren

Vindt u het een hele klus om een vloer uit te kiezen die u bevalt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij informeren u over de mogelijkheden en adviseren u over de juiste toepassingen. Ondervloeren horen nu eenmaal bij de aanschaf van een nieuwe vloer. U ziet er uiteindelijk niets meer van, maar des te meer zult u genieten van een geluiddempende basis. Want een goede ondervloeren voor laminaat, PVC of houten planken, is de basis van uw vloer en jarenlang wooncomfort!
Sorteren op
9 resultaten

Beaufloor Silenzio BFL-S

1000 x 10000 x 2.5 mm

€ 6,95/m2

Beaufloor Easy 10dB BFLE

800 x 625 x 5 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor 10dB Supremo Tempo BFL-T

1000 x 15000 x 2 mm

€ 5,95/m2

Beaufloor ondervloerplaat BFL-OP

590 x 790 x 7 mm

€ 5,00/m2

Beaufloor plaat 10dB BFL-OP10

590 x 790 x 9 mm

€ 8,95/m2

Beaufloor Alufoam BFL-A

1000 x 15000 x 3 mm

€ 3,00/m2

Beaufloor PE folie BFL-PE

1000 x 50000 x 0.016 mm

€ 1,50/m2

Beaufloor Colla Acustica BFL-CA

1000 x 6500 x 1.8 mm

€ 12,95/m2

Beaufloor PVC Comfort 10dB BFL-CF10

1000 x 1500 x 1.2 mm

€ 5,95/m2