Parket onderhoud

Op een parketvloer wordt geleefd waardoor een parketvloer onderhoud nodig heeft.
Door het belopen van de vloer slijt de beschermlaag. Het is belangrijk dat een vloer regelmatig onderhoud krijgt zodat de houten vloer beschermt wordt tegen vuil en vocht.
Bij alle vloeren op de website staat het specifieke onderhoudsadvies wat bij de door u uitgekozen vloer geadviseerd wordt. Onderaan de pagina van de productspecificaties treft u de downloads omtrent onderhoud, technische gegevens en beschrijving hout selectie.

Geoliede OOK vloeren

  1. 1. Regelmatig stofzuigen (met parket mondstuk) om zand te verwijderen. Dit voorkomt krassen.
  2. Licht vochtig dweilen met een product in het dweilwater wat door de fabrikant van uw houten vloer wordt geadviseerd. Op deze manier reinigt u niet alleen de vloer maar voedt u OOK de vloer met een beschermlaag. Voor de meeste vloeren van de OOK vloeren collectie betekent dit dat u Woca zeep toevoegt aan het dweilwater.
  3. Daarnaast wordt geadviseerd de vloer een paar keer per jaar te behandelen met een onderhoudsolie. Bij de meeste vloeren van de OOK vloeren collectie is dit een vloeibare emulsie die in dweilwater wordt opgelost en die u met een wisser kunt verdelen over de vloer.

Gelakte OOK vloeren

  1. Ook voor gelakte vloeren geldt, regelmatig stofzuigen (met parket mondstuk) om zand te verwijderen. Dit om krassen zo goed mogelijk te voorkomen.
  2. Licht vochtig dweilen met een polish van de fabriek in het dweilwater. Gebruik altijd schoon dweilwater, pak tussen het dweilen door schoon water. Vuil dweilwater geeft namelijk strepen.
  3. Daarnaast is het verstandig om de laklaag te beschermen een aantal keren per jaar een polish op de vloer te zetten. U hoeft daarvoor niet de meubels uit uw woonkamer te halen. Deze polish kan puur of verdund in water aangebracht worden met een wisser. Zie daarvoor de informatie op de verpakking.

Renoveren

Mocht uw vloer door de tand destijds een grote onderhoudsbeurt nodig hebben. Daarbij bedoelen wij dat uw parketvloer gepolijst / geschuurd bij geoliede vloeren of geschuurd bij gelakte vloeren moet worden. Dan raden wij u aan contact op te nemen voor uitgebreid advies.
Uw vloer moet vooraf bekeken worden wat er exact gedaan moet worden. Wenst u zelf dit uit te voeren? Ook dan kunt u contact met ons op te nemen. Wij kunnen u daarover volledig over informeren.
Vraag vrijblijvend advies aan