Filters

Vinyl - ook met betonlook

Vinyl vloeren worden ook LVT vloeren genoemd, oftewel luxe vinyltegels. De meeste mensen kennen vinyl op rol. Dit ‘zeil’ kent iedereen nog wel van vroeger, toen het erg populair was als vloerbedekking, bijvoorbeeld in de keuken. LVT-vloeren zijn daarentegen verkrijgbaar in makkelijk te hanteren planken of tegels die zwevend geplaatst kunnen worden of vastgelijmd kunnen worden. Ze zijn verkrijgbaar met diverse looks, zoals de vinyl betonlook. Eén ding is zeker: vinyl heeft niets meer te maken met het ouderwetse, plastic ogende zeil. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen is vinyl tegenwoordig een hoogwaardig en praktisch alternatief voor harde vloeren.

Vinyl vloer betonlook voor mooie contrasten in uw interieur

Vinyl vloeren zijn een al zeer lang bestaande vloerbedekking. Deze vloer kan uw woning op allerlei manieren een sfeervolle uitstraling geven. Door de enorme variatie aan prints, kunt u geheel zelf bepalen welke mooie uitstraling u wenst. Vinyl vloeren kunnen bijvoorbeeld in een vinyl betonlook worden uitgevoerd. U ziet door de perfecte afwerking van deze vloeren nauwelijks het verschil tussen een beton gietvloer en vinyl vloer betonlook. U zult verrast zijn over het mooie contrast in uw interieur!

Samenstelling vloer met betonlook

Wel zijn er natuurlijk verschillen in samenstelling. Een betonvloer bestaat uit water cement en additieven die in de verbouwing of nieuwbouw, dat als een soort gietproduct tot een dichte vloer verwerkt wordt. Terwijl een vinyl vloer met betonlook kant en klaar aangeleverd wordt, om direct gelegd te worden in de ruimte waar dit gewenst is. U hoeft geen rekening te houden met droogtijden, iets waar u wel rekening mee moet houden bij een gestorte betonvloer. Sterker nog; de vinyl vloer met betonlook van OOK vloeren is direct gebruiksklaar!

Leggen van vinyl met betonlook

Een vloer met betonlook zal los worden geplaatst, op bijvoorbeeld een cementdekvloer, of volledig verlijmd worden. Het zwevend plaatsen van vinyl met betonlook biedt een warmer gevoel. Dat warme gevoel is nu eenmaal het grote voordeel ten opzichte van het koude beton. Zeker als er geen vloerverwarming aanwezig is. Het zwevend plaatsen van een vloer met betonlook kan in de vorm van schuimvinyl. Deze is meestal op rol verkrijgbaar van ca. 4 m2 breed, of zoals de eerder genoemde LVT vloeren in tegelmotief. Een belangrijk voordeel van vinyl vloer betonlook is dat deze zwevend geplaatst wordt. Hiermee bedoelen we dat deze niet vast aan de cementdekvloer gelijmd zit, wat eventuele scheurtjes in de betonvloer voorkomt. Die ontstaan door inkrimpen van de betonvloer door verwarming. Met het vinyl in betonlook, zijn deze niet zichtbaar. Bovendien blijft de kwaliteit van de constructie hierdoor intact. Zodoende krijgen deze vloeren een nog hogere meerwaarde voor langere tijd.

Direct gebruiksklaar!

In het assortiment van OOK vloeren hebben we LVT vloer met betonlook in zowel donkerder grijs als lichtgrijs tinten. Misschien wilt u de vloeren zelf plaatsen, zodat u aanzienlijk in de kosten kunt besparen. Dat kan prima met de kliksystemen uit de OOK vloeren collectie met geïntegreerde geluiddempende ondervloer. Hierdoor kunt u het vinyl met betonlook ook snel in gebruik nemen. Natuurlijk kunnen wij van u van alle adviezen voorzien om de juiste keuze te maken. Door onze ruime ervaring in allerlei soorten vloeren, bent u bij OOK vloeren aan het juiste adres!
Sorteren op
42 resultaten