Filters

Laminaat Vloerverwarming

Wanneer u besluit een laminaat vloer te (laten) leggen in uw woning is het uiteraard prettig als u uw laminaat op vloerverwarming kunt laten leggen. Wanneer u laminaat op vloerverwarming laat leggen heeft u niet alleen de warme uitstraling van een sfeervolle vloer. Bij laminaat op vloerverwarming heeft u ook het warme gevoel. Regelmatig krijgen wij de vraag of laminaat geschikt is voor vloerverwarming en welk laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Wanneer u de collectie van OOK vloeren bekijkt hoeft u zich hier echter geen zorgen over te maken. Al het laminaat van OOK vloerenis geschikt voor vloerverwarming.

Welke vloerverwarming is geschikt voor laminaat?

U heeft de keuze uit meerdere vloerverwarmingssystemen om uw wooncomfort mee te verhogen, dit zijn:
  • Vloerverwarming door middel van aardwarmte;
  • Conventionele vloerverwarming;
  • Ingefreesde vloerverwarming met waterleidingen;
  • Vloerverwarming en - verkoeling;
  • Elektrische vloerverwarming;
  • Infrarood vloerverwarming.
Laminaat is niet altijd geschikt voor vloerverwarming. De combinatie laminaat en elektrische vloerverwarming is af te raden. Wanneer u laminaat en elektrische vloerverwarming combineert zijn de temperatuurverschillen erg groot. Doordat deze temperatuurverschillen erg groot zijn heeft u de kans dat uw vloer onder andere kan krom trekken als u laminaat en elektrische vloerverwarming met elkaar combineert.

Uw laminaat voor vloerverwarming vindt u bij OOKvloeren.

Zoals beschreven zijn alle vloeren die OOKvloeren aanbiedt geschikt voor vloerverwarming. Ook de visgraat laminaat en vloerverwarming gaan zeer goed samen. Omdat onze vloeren meerdere diktes hebben, 8 tot en met 12mm, krijgen wij nogal eens de vraag of laminaat en vloerverwarming wel samen gaan. Begrijpelijk; hoe dikker de vloer hoe langer het duurt alvorens u kunt genieten van uw laminaat en vloerverwarming. Waar u bij de aanschaf van uw vloer ook altijd rekening mee dient te houden is de ondervloer, deze heeft veel invloed op de werking van de vloerverwarming.
Wanneer u uw laminaat en vloerverwarming gaat toepassen wordt, in zijn algemeenheid, geadviseerd laminaat en vloerverwarming te combineren met een ondervloer die een RC-waarde heeft die lager is dan 0,13 m² K/W. Hierbij gaan wij uit van de hoofdverwarming. Wanneer u gebruik maakt van een bijverwarmingssysteem kunt u het beste rekening houden met een RC-waarde die lager is dan 0,18 m² K/W.
 
Een goede combinatie van laminaat en vloerverwarming met een ondervloer is bijvoorbeeld de Beaufloor Silenzio Superbo gecombineerd met een laminaat vloer van OOKvloeren die 12mm dik is. Wanneer u deze combinatie gebruikt heeft u een RC waarde van 0,10 m² K/W. U kunt hierdoor uw laminaatvloer en ondervloer goed combineren met vloerverwarming. Bovendien kunt u ook genieten van de geluiddempende ondervloer. Meer weten over de toepassing van vloerverwarming in uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij kijken graag samen naar een oplossing zodat
u kunt van uw laminaat en vloerverwarming.
Ik wil graag contact

Waarom een opstookprotocol?

Wanneer u een dekvloer gebruikt met vloerverwarming is een opstookprotocol vereist. Dit is vereist, om zoveel mogelijk risico’s van krimpen en uitzetten van de draagvloer kunt voorkomen. Daarnaast is het uiteraard van belang dat vocht verwijderd wordt uit de draagvloer en de vloer goed ligt en blijft liggen.
Daarnaast is het belangrijk dat de verwarmingsbuizen diep genoeg liggen in de draagvloer van uw laminaat vloer. Hier worden strikte normen aan gesteld en hiervoor kunt u het beste eens contact met ons opnemen, zodat wij u hierover nadere informatie kunnen geven.

Laminaat

Vloerverwarming onder uw laminaatvloer is een grote toevoeging aan uw wooncomfort. U kunt het hele jaar door op een heerlijke, warme, vloer lopen los van het weer buiten. Alle laminaatvloeren die OOKvloeren in haar collectie heeft zijn geschikt voor vloerverwarming. Uiteraard kijken wij graag met u mee naar een passende laminaatvloer en een geschikte ondervloer. Wanneer u twijfelt of de vloer aan de technische specificaties voldoet kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bij de aanschaf van een laminaatvloer wordt er gekeken naar RC-waarden. Deze RC-waarden geven de weerstanden weer voor een laminaatvloer met of zonder ondervloer. Wanneer u RC-waarde heeft van 0,13 m² K/W kunt u gebruik maken van zogeheten hoofdverwarming. Wanneer u de vloer bij wenst te verwarmen heeft u een RC-waarde nodig van minimaal 0,18 m² K/W. De RC-waarde van de laminaatvloer kunt u optellen bij de RC-waarde van de ondervloer. Zo weet u zeker dat uw vloer geschikt is voor vloerverwarming.
Alle laminaatvloeren die OOK Vloeren aanbiedt zijn geschikt voor vloerverwarming. Uitgebreide informatie hierover vindt u bij de laminaatvloer die aansluit bij uw wensen en in de technische bijsluiter. Heeft u toch nog vragen? Onze adviseurs helpen u graag verder.
Het kiezen van een nieuwe laminaatvloer is ontzettend leuk om te doen. Er zijn natuurlijk ook altijd een aantal praktische dingen waarover u advies wil inwinnen. Denk hierbij aan advies voor een vloer in uw interieur, bijzondere eisen waaraan uw ondervloer dient te voldoen of een het combineren van uw laminaatvloer met vloerverwarming. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 0416 27 34 73, wij nemen de praktische zorgen graag uit handen.
U heeft de laminaatvloer gevonden die aansluit bij uw wensen. Het installeren van uw nieuwe laminaatvloer komt steeds dichterbij. Gaat u de vloer zelf leggen? Of laat dit doen door een vakman? In beide gevallen is het goed om u bewust te zijn van een aantal aandachtspunten die komen kijken bij het installeren van een laminaatvloer.

Het gebruiken van een goede, stevige draagvloer is als de fundering voor uw huis. Een goede, egaliserende, ondervloer zorgt dat uw nieuwe laminaatvloer een betere aansluiting vindt met de draagvloer en hierdoor heeft u er veel langer plezier van. Heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste ondervloer? Neem gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs gaan graag met u op zoek naar de juiste ondervloer.

U gaat uw laminaatvloer in meerdere ruimtes toepassen? Dit is uiteraard mogelijk. Hierbij dient u wel rekening te houden met het aantal waarover de vloer, aaneengesloten, gelegd wordt. Vanwege eventueel kromtrekken , krimpen en uitzetten is het raadzaam om het maximaal aantal strekkende meters aan te houden wat voor uw vloer geldt. Hier kunnen wij u in adviseren, maar deze kunt u ook terugvinden in de bijsluiter van uw laminaatvloer.

Doordat de laminaatvloer soms wat krimpt of juist uitzet is goed om tussen de vloer en de muren voldoende ruimte vrij te houden. Dit wordt ook wel zwelruimte genoemd.

Gaat u de vloer zelf leggen en heeft u al eerder een laminaatvloer gelegd? Houdt er dan rekening mee dat iedere fabrikant van laminaatvloeren een eigen kliksysteem hanteert. Om er zeker van te zijn dat de laminaatvloer op de juiste manier wordt geïnstalleerd is het raadzaam de leginstructies
door te nemen. Het klinkt wellicht wat overbodig, maar het bespaard een hoop tijd en voorkomt dat uw onnodig delen beschadigd.
Sorteren op
27 resultaten

Laminaat | Colosseum Calico DLA13 | grijs

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Colosseum Fortizo DLA32 | creme

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Colosseum Sunset DLA11 | naturel

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Colosseum Tingo DLA71 | naturel

196 x 1212 x 12 mm

€ 44,50/m2

Laminaat | Solid Cerderia ICS619 | grijs

214 x 1286 x 12 mm

€ 37,10/m2